NJ budsjetterer med knapt 4 millioner i underskudd

Landsstyremedlem Anne Berit Larsen ønsket seg nye nettsider så fort som mulig. Foto: Martin Huseby Jensen

NJ budsjetterer med knapt 4 millioner i underskudd

Sparer blant annet inn på å utsette nettsideutvikling, noe landsstyremedlem Anne Berit Larsen (bildet) var uenig i.

På landsstyremøtet i oktober lå Norsk Journalistlag (NJ) an til et underskudd på 6,8 millioner kroner neste år. Landsstyret (LS) ga administrasjonen klar beskjed om å kutte 2,8 millioner kroner slik at fagforeningen kunne vedta et budsjett for 2017 som ikke gir et større underskudd enn 4 millioner kroner.

Kutter i nettutvikling og på landsmøtet

Og administrasjonen svarte. De kuttet kostnader slik at det budsjetterte underskuddet blir 3,95 millioner kroner neste år. Underskuddet er ekstra stort i 2017 som følge av gjennomføring av landsmøtet, noe som belaster budsjettet med 2,3 millioner kroner.

Kostnadene som er kuttet inkluderer en utsettelse av oppgradering av nettsidene til fagforbundet til 2018. Det sparte budsjettet for én million kroner.

NJ sparer også på å droppe en medlemsundersøkelse, redusere NRKs tariffkonferanse til en dagskonferanse i NJs lokaler og ved å spare 300.000 kroner på streng kostnadskontroll under landsmøtet.

I tillegg er andelen NJ henter i administrasjon av vederlagsmidlene økt fra 10 til 15 prosent, noe som gir ekstra inntekter på 750.000 kroner. Denne prosenten har ligget på 10 i mange år, men lå på 15 prosent for kopivederlaget før 1996 og for kabelvederlaget før 2001.

Åpning for å starte utvikling

Det var utsettelsen av nettsideutvikling som skapte mest debatt i landsstyret. Landsstyremedlem Anne Berit Larsen fra NRK ønsket å sette i gang utvikling allerede neste år.

- Det er uheldig for oss at vi er så dårlig på nett. I den grad vi vil være offensive mot nye grupper, er det uheldig at vi har en hjemmeside som nesten ikke kommuniserer. Det syns jeg er veldig problematisk, sa Larsen.

Hun fikk imidlertid med seg landsstyret på at dersom det åpner seg en mulighet økonomisk i løpet av neste år, så kan utviklingen trappes opp. 

Inne i forslaget til budsjett som ble vedtatt, lå det også en liten pott på 150.000 kroner til nettsideutvikling inne.

I midten av november hadde NJ 6.434 yrkesaktive medlemmer som betaler ordinær kontingent, ned fra 6.705 medlemmer ved utgangen av fjoråret.

Annonser

Stikkord:

Les også

Reportasje:

SANDNESSJØEN (Journalisten): Helgelands Blad holder til i et hus fra 1920 med eget trykkeri.

STORTINGET (Journalisten:) Partiets nye mediepolitiske talsperson sier han vil legge vekt på å lytte til mediebransjeaktørene.

Forlater Rema 1000 etter mindre enn ett år.