Å true en journalist med kvelning ved feilsitering fremkaller ikke alvorlig frykt, mener retten

Å true en journalist med kvelning ved feilsitering fremkaller ikke alvorlig frykt, mener retten

Dommen er problematisk for mediebransjen, mener redaktør Trond Roger Nydal.

I november 2015 intervjuet en reporter fra Avisa Nordhordaland en nå frikjent mann i 50-årene over telefonen i forbindelse med et asylmottak på Radøy, skriver Bergensavisen. Mannen hadde en uke tidligere tatt ordet i en forsamling hvor tema var på dagsorden.

Ifølge BA skal mannen ha vært misfornøyd med politikere og medienes dekning av planene om asylmottak og skal ha uttrykt til journalisten at dersom han ble feilsitert, skulle han komme og kvele journalisten, heter det i tiltalen.

Dette avviste mannen da trusselen ble behandlet i retten. Snarere mente han å ha sagt at når folk blir forbanna, kan de gå i strupen på folk.

Retten la til grunn at mannen skal ha uttalt det han var anklaget for, men dommerne mener det ikke er ført bevis for at mannens oppførsel ble opplevd som truende. Journalisten skal ha oppfattet samtalen som ubehagelig, men skal ikke ha blitt skremt.

Retten valgte å frifinne mannen.

– Denne dommen er overraskende og problematisk for hele mediebransjen hvis det skal bli slik at folk kan slenge rundt seg med sånne kommentarer uten at det er straffbart, sier redaktør Trond Roger Nydal i Avisa Nordhordland til BA.

Annonser