Israels ambassadør i Oslo kaller Dagbladet-tegning skammelig

John Arne Markussen er sjefredaktør i Dagbladet. Foto: Martin Huseby Jensen

Israels ambassadør i Oslo kaller Dagbladet-tegning skammelig

Sjefredaktør John Arne Markussen på sin side er opptatt av å verne om ytringsfriheten. 

Tirsdag kommenterte tegner Flu Hartberg omskjærings-debatten med en satirisk tegning i en av Dagbladets faste tegneserier, «Fagprat».

Tegningen har fått flere til å reagere. Blant andre Israels ambassadør i Oslo, Raphael Schutz.

I en mail til Dagbladet, som skrev om saken først, betegner han tegneserien som «skammelig» og mener den aldri burde vært satt på trykk. I tillegg stiller han spørsmål ved Dagbladets redaksjonelle vurdering rundt publiseringen. Rabbiner Pinchas Goldschmidt, president for Conference of European Rabbis, oppfordrer i den israelske avisen Haaretz norske myndigheter til å ta grep mot publiseringen.

Les også: Karikatur vekker harme i Israel

Ervin Kohn er leder av Det Mosaiske Trossamfund og delte tegningen på Twitter.

Les også: Protesterer mot ensidig nyhetsdekning

Sjefredaktør John Arne Markussen sier til egen avis at han har forståelse for at tegningen setter sterke følelser i sving og at publiseringen blir diskutert, men er opptatt av å verne om ytringsfriheten.

– Vi lever i en tid der den religionskritisk satire ikke akkurat har de beste vilkår, selv om verdens politiske ledere etter Charlie Hebdo gikk arm i arm for ytringsfrihet. Vi redaktører må ikke bare snakke oss varme om ytringsfriheten, vi må også verne den.

Hva mener du om tegningen? Er den innafor? Diskuter i kommentarfeltet!

Annonser

Ledige stillinger:

Les også

TRONDHEIM (Journalisten): Etter å ha gått gjennom forsideoppslagene om terroristen, kunne Anne Gjelsvik dele bildebruken i fire faser.

Kjersti Løken Stavrum, administrerende direktør i Stiftelsen Tinius, mener mangelen på kvinner i ledelsen er gårsdagens problem som ennå ikke er løst.