Terje Breivik sitter i både Familie- og kulturkomitéen og i Finanskomitéen for Venstre. Foto: Martin Huseby Jensen

Venstre vil reversere pressestøttekutt

Og er glad for at forhandlingspartner KrF vil gå enda lenger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag starter budsjettforhandlingene mellom regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet og støttepartiene Kristelig Folkeparti og Venstre. De to sistnevnte legger fram sine alternative statsbudsjetter torsdag og fredag denne uken.

Selv om KrF og V ikke lenger har en formell samarbeidsavtale med regjeringen har de forpliktet seg til forhandlinger om neste års statsbudsjett.

Finanspolitisk og mediepolitisk talsperson Terje Breivik sier at Venstre i deres alternative statsbudsjett går inn for å reversere regjeringens forslag til kutt på 18,7 millioner kroner på pressestøtten.

– Vi har ikke funnet rom i vårt alternative budsjett for noe mer enn å reversere kuttet, svarer Breivik på spørsmål om hvorfor de ikke går inn for å øke beløpet i tråd med pris- og lønnsvekst.

Åpen for pressestøtteendringer

Det gjør nemlig KrF som i Dagsavisen onsdag gjør det kjent at de både reverserer kuttet, og øker produksjonstilskuddet med fem millioner kroner i deres alternative statsbudsjett.

– Hvis KrF har det med seg inn i forhandlingsrommet er det bra, sier Breivik om KrFs budsjettforslag.

Breivik begrunner Venstres ønske om en reversering med at det ikke er tiden for å kutte i en støtteordning til mediebransjen.

– Regjeringen kutter i en ordning som rammer den bransjen som kanskje er ute i det hardeste været av samtlige bransjer i kongeriket for tiden. Mediebransjen er midt oppe i en omfattende krise og omstilling. Da er det feil svar å kutte såpass hardt.

Til våren er meldingen som følger opp Mediemangfoldsutvalgets rapport ventet fra regjeringen. Der er det langt på vei varslet at det kommer forslag til endringer i pressestøtteordningen.

– Venstre er positive til å diskutere om dagens ordning er rett innretta. Men å gå inn i en sånn debatt med det mål for øye å redusere indirekte og direkte støtte er feil innfallsvinkel, sier Breivik.

Finanskomitéen har ifølge NTB frist til torsdag 30. november med å avgi sin innstilling. Finansdebatten er utsatt fra mandag 27. november til mandag 4. desember.
 

Powered by Labrador CMS