I utgangspunktet skulle bare ledelsen i ABC få bonus, men så tok Trygve Hegnar tak

Trygve Hegnar er fornøyd med innsatsen fra alle ansatte i ABC Startsiden. Arkivfoto: Martin Huseby Jensen

I utgangspunktet skulle bare ledelsen i ABC få bonus, men så tok Trygve Hegnar tak

– Alle bidrar til at det går bra, sier Hegnar. Da må også alle få.

– De ansatte har gjort en god jobb og resultatene er gode, sier ABC-eier Trygve Hegnar til Journalisten. 

Hegnar vil ikke kommentere summen på julegaven, men etter det Journalisten kjenner til skal de rundt 60 ansatte ha fått 10.000 kroner hver. ABC Startsiden AS eier ABC Nyheter og flere andre nettsteder.

– Alle bidrar

Trygve Hegnars investeringsselskap Periscopus AS, kjøpte ABC Startsiden fra Telenor i mars i år. Med det ønsket han å bli en av de ledende på nyheter og søk i Norge.

– Jeg har et ønske om å gå fra at vi driver med nisje, der vi gjør gode ting og tjener penger hele tiden, til allmennyheter, sa Hegnar til Journalisten i mars. 

Nå belønner han de ansatte ved å endre det gamle bonussystemet, der i hovedsak ledelsen og salgsavdelingen fikk en påskjønnelse på slutten av året. 

– Den gamle ordningen gjorde at mange av de ansatte ikke fikk bonus. Men selskapet går bra og alle bidrar til det, sier Hegnar.

– Strålende eier 

Kristine Brunmark er journalist i ABC Nyheter og sitter også i styret i ABC Startsiden. Hun bekrefter at den ekstra julepåskjønnelsen ble tatt godt imot blant de ansatte. 

– Det var utrolig hyggelig! Det betyr veldig mye for oss som jobber i ABC, sier hun. 

Ifølge Brunmark er det en ny tid for ABC med Hegnar som eier. 

– Vi har fått en aldeles strålende eier. Dette gjør han nok fordi han er fornøyd med hvordan selskapet drives, og at vi rett og slett gjør det bra, sier hun. 

Startsiden og ABC Nyheter hadde ifølge Topplisten til sammen 1.658.270 unike brukere og 32.649.407 sidevisninger i uke 9 i år. Alle ABC Startsidens produkter hadde brutto 2.784.216 unike brukere den aktuelle uken, ifølge ABC Nyheter. 

Annonser

Ledige stillinger:

Søknadsfrist
22.01.2018
Søknadsfrist
22.01.2018
Søknadsfrist
22.01.2018

Les også

FORDYPNING: Eivind Ljøstad er fascinert av skråsikkerheten på begge sider av saken. Vil ikke svare på om avisen arbeider med saken nå.

Resett hevder de følger Vær varsom-plakaten. Som et motsvar bør andre medier få tydeligere fram hva de etiske retningslinjene betyr, mener Arne Jensen i Norsk Redaktørforening. 

Språkkviss: Denne gang er det NTB som vakler. For fire år siden skrev nyhetsbyrået skjeletter, denne gang lik.