Fem på Skup

TØNSBERG (Journalisten): Mer enn 600 journalister er samlet i Tønsberg for årets gravekonferanse. Vi snakket med fem av dem.  

Published   Updated

1. Hva håper du å få ut av Skup-konferansen? 

2. Hva blir høydepunktet? 

3. Hvem vinner Skup-prisen? 

Mads Andersen, VG

1. Jeg håper å få nyttige innspill, bra inspirasjon og sosialt samvær med gode kolleger, også gleder jeg meg til å henge med Markus Husby. 

2. Høydepunktet blir å stå helt bakerst når VG har tatt hjem gullkuben. Jeg fikk lov til å være med på bildet i fjor, da så du armen min. 

3. VG vinner Skup-prisen i år med “Avsløringen av verdens største overgrepsforum”.

 

Line Tomter, NRK

1. Jeg er her for å treffe hyggelige kolleger fra ulike medier. Også er jeg veldig nysgjerrig på big data. Det vil jeg gjerne lære mer om. 

2. Jeg venter på høydepunktet, og vet at det kommer.

3. Jeg har selv levert rapport i år, så jeg skulle ønske det var jeg som vant. Det er mange favoritter, men mange snakker om at Dagens Næringsliv vinner i år. Jeg håper det ikke blir så kjedelig at det er den store favoritten som vinner. 

 

Kjerstin Rabås, Adresseavisen

1. Jeg har lyst til å bli inspirert og lære noe nytt, få med meg trendene innen journalistikken. 

2. Jeg har ikke satt meg så dypt inn i programmet enda, men er veldig glad i “slik gjorde vi det”-foredrag. Jeg håper å få med meg de internasjonale, inspirerende foredragene. 

3. I fjor hadde jeg sett for meg at det måtte bli VG som vant, men i år er det vanskelig å forutsi. Jeg ser for meg at det er en stor redaksjon som vinner i år og. Jeg har selv levert rapport, så krysser fingrene.

 

Johanna Magdalena Husebye, masterstudent, Universitetet i Bergen 

1. Jeg kom hit som en del av studiet og skriver litt for Skup når jeg er her. Jeg har aldri vært på Skup-konferansen før, så jeg prøver å få med meg mest mulig. Jeg er her for å lære og møte folk. 

2. Jeg gleder meg til å se “Helene sjekker inn på Skup”. Også må jeg få med meg “Dirty John”. Det er vanskelig å vite hva som blir høydepunktet før det har skjedd. 

3. Jeg tror kanskje Lykkelandet vinner i år. Det er en god sak. 

 

Eirik Meling, Sunmørsposten

1. Jeg er her for å få faglig påfyll og møte gode kolleger. 

2. Prisutdelingen og gallamiddagen i morgen kveld er nok høydepunktet for min del. 

3. VG vinner nok prisen i år igjen.