-Dette er levelig

Harald Stanghelle mente det fungerte godt for mediene under fengslingsmøtet.

Lederen i Norsk Redaktørforening, Harald Stanghelle, har tidligere advart Oslo tingrett mot å bruke for små lokaler til avviklingen av rettssaken mot terrorsiktede Anders Behring Breivik. Blant annet har han vært bekymret for at rettssaken kan miste sin verdighet og bli til et sirkus.

Ifølge en undersøkelse Norsk Redaktørforening har gjennomført, har deres medlemmer varslet at de samlet ønsker 218 medarbeidere til å følge rettssaken mot Breivik når den begynner neste år.

Ryddig

Fullt så mange var det kanskje ikke under fengslingsmøtet mandag.

– Det var overraskende ryddig, selv om det var mye folk, opplevde jeg ikke noe kaos. Det var meget godt tilrettelagt av tingretten, sier Stanghelle til Journalisten.

Det ble sagt fra enkelte hold at det i salene det ble overført bilder til, til tider var dårlig lyd, men Stanghelle forteller at han ikke har mottatt noen klager. Han tror at løsningen med tinghuset kan være en levelig løsning, også neste år.

Referat

At retten hevet referatforbudet mener Stanghelle fremstår som helt naturlig all den tid andre var til stede og fulgte det som ble sagt.

 – Det ville vært absurd at vi som representerer de etablerte mediene med ansvarlig redaktør skulle være underlagt et referatforbud, mens hundrevis av andre sto klare med blogger eller annen bevegelsesfrihet i sosiale medier.