Anniken Huitfeldt mottar utredningen fra Medieansvarsutvalgets leder Helge Olav Bergan. Foto: Glenn Slydal Johansen
Anniken Huitfeldt mottar utredningen fra Medieansvarsutvalgets leder Helge Olav Bergan. Foto: Glenn Slydal Johansen

Huitfeldt utsetter medieansvar

– Det er lurt, mener NJ-leder Floberghagen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kulturdepartementet utsetter fristen for å komme med innspill til medieansvarbehandlingen til 1. januar 2012. Årsaken til utsettelsen er terrorangrepene 22. juli.

– Behov for avstand

I en pressemelding skriver departementet at terroren har aktualisert flere av spørsmålene som tas opp i utredningen som Medieansvarsutvalget la fram før sommeren. Departementet peker særlig på spørsmål som hvem som har ansvaret for nettdebatter, og særlig for anonyme ytringer.

– Vi ønsker en balansert vurdering av spørsmålene som reises av Medieansvarsutvalget, og ser derfor behovet for noe mer avstand i tid. Derfor har vi valgt å utsette høringsfristen to måneder, sier kulturminister Anniken Huitfeldt i pressemeldingen.

– Lurt

Leder Elin Floberghagen i Norsk Journalistlag ser lyst på utsettelsen av høringsfristen.

– Det er lurt å bruke tid på disse problemstillingene, som handler om hvor man skal plassere redaktøransvaret for brukergenerert innhold. Det er noe vi etterlyser svar på, og som vi mener utvalget ikke har svart på, sier Floberghagen.

– Det er viktig å tydeliggjøre ansvaret, men vi ønsker ikke at staten skal regulere nettdebatten, understreker NJ-lederen.

Advarte

Tidligere i august sa mediekommentator Sven Egil Omdal at han mener det er på tide å innføre forhåndsredigering av nettdebattene.

– Etter de dramatiske hendelsene er jeg sikker på at det går mot at redaktørene tar ansvar for alt de publiserer, sa Omdal til papir-Journalisten.

Han advarte om at politikerne kan komme til å regulere nettdebatten dersom ikke mediene selv gjør det.

Les også: Mindretall ønsker medieansvarslov (15. juni 2011)

Powered by Labrador CMS