Terrorangrep økte avislesningen

VG fikk nesten 200.000 flere lesere.

Oppdaterte lesertall fra TNS Gallup viser at flere nordmenn plukket opp løssalgsavisene etter terrorangrepet.

VG kraftig opp

Ifølge avisbarometeret TNS utarbeider for Mediebedriftenes Landsforening (MBL) økte særlig VG lesertallene i slutten av juli-august. Før terrorangrepet hadde VG mellom 750.000 og 850.000 lesere om dagen, etter at bomben eksploderte økte lesertallet umiddelbart til over millionen (det er her tatt med en feilmargin på pluss-minus 169.000 lesere). Det er først halvveis inn i september at tallene normaliseres igjen.

Se VGs lesertallsutvikling for de tre første kvartalene i 2011 her.

Også Dagbladet fikk leserløft, men ligger likevel nærmere snittet fra før angrepet. Avisens rekord ligger i januar i fjor da den i snitt hadde 535.000 lesere i snitt (feilmargin: pluss-minus 87.000 lesere). I toppuken da VG ligger over én million lesere, har Dagbladet 495.000 lesere (feilmargin: pluss-minus 81.000).

Se Dagbladets lesertallsutvikling for de tre første kvartalene i 2011 her.

 Til sammenligning ligger Aftenposten mer stabilt.

Dybde på papir

Forskningsleder Knut Arne Futsæter i TNS Gallup sier til Journalisten at det er naturlig at løssalgsavisene påvirkes i slike situasjoner.

– Men jeg er litt overrasket over at det var så pass stor vekst på papir i denne perioden, særlig siden man har snakket om at folk strømmet til nett for å få med seg nyhetene. Men det viser at papiravisene har en viktig funksjon i å gå i dybden og å analysere nyhetene.

Selv om lesertallene økte, er det ikke sikkert at opplagstallene økte like mye, men det får vi vite først i midten av februar når MBL presenterer opplagstallene for 2011.

Powered by Labrador CMS