Navn: John Olav Egeland Født: 2. november 1951 i Oslo Stilling: Journalist (med redaktørstatus) Sivil status: Gift (i 20 år!) Aktualitet: Går av som sjefredaktør i Dagbladet

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Velkommen tilbake som skrivende journalist.

– Jo takk, dette er andre gang jeg forlater en redaktørstol for å gå tilbake til jobben som skrivende journalist. Forrige gang var i 1989. Jeg har alltid ment at det er en fordel om alle sjefsjobber blir sett på som en omvei hjem.

– Men denne sjefsperioden ble veldig kort, to og et halvt år?

– Med perioden som konstituert, så snakker vi om tre år. Men de fleste erfarer jo at man ikke alltid selv velger tidspunkt for viktige skifter i ens liv.

– Du har også tidligere vært på tale som sjefredaktør, og mange har reagert på at du ble sittende så kort tid. Er det noe i ryktene om at andre i redaktørkorpset skal ha oppsøkt styreleder Terje Thon og diskutert din stilling?

– Jeg har lagt dette bak meg, og vil ikke uttale meg om hva som kan ha foregått. Hvem som har snakket med Thon får du spørre Thon om.

– Hva ser du tilbake på med størst glede?

– Jeg har vært med på to viktige saker i Dagbladet. Det første er Magasinet, som jeg var prosjektleder for, og det andre er omleggingen av avisen i fjor. Magasinet er etter min oppfatning et bevis på at det i løssalgspressen ikke er noen motsetning mellom kvalitet og lønnsomhet.

– Og omleggingen…

– Resultatene av omleggingen viser seg etter hvert. Foreløpig tyder både salgstall, lesertall og markedsanalyser på at det har vært riktig. Når det gjelder økonomi, så går avisen Dagbladet godt, men vi er del av et konsern. Løssalgsøkonomien er imidlertid annerledes enn mange journalister begriper. Jeg tror vi får et meget godt år i år fordi vi la på prisen og får uttelling for det på hele året.

– Hva skal du gjøre nå?

– Jeg skal avtale med den nye sjefredaktøren hvilke oppgaver jeg skal ha, men jeg regner med at jeg blir skrivende medarbeider i en eller annen form. Min styrke ligger i at jeg har en veldig bred journalistisk bakgrunn, fra økonomistoff til krim. Jeg kan godt tenke meg å reise litt rundt og treffe folk. Og jeg tenker ikke da på de lange reiser til eksotiske himmelstrøk. Som alle i Dagbladet har hørt meg si: storyen finner du like mye i Balestrand som på Bali.

Powered by Labrador CMS