Fotograf Linda Bournane Engelberth og PK-leder Marte Christensen leder workshopen i forkant av Årets bilde 2021.

Årets bilde 2022

7 av 22 nominerte til Årets bilde er kvinner

Årets bilde-konkurransen fortsatt mannsdominert

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Av 217 deltagere som har levert inn bidrag til Årets bilde 2022, er kun 57 av dem kvinner, det er en nedgang fra 37 prosent i 2021 til 26 prosent i år.

Av 22 nominerte i bildeklassen er et kun sju kvinner på lista, det er en liten økning fra 28 prosent i fjor til 31 prosent i år.

I videokategorien står det enda dårligere til. Her er kun syv av 38 bidrag levert inn av kvinner, på lista over nominerte er kun tre av elleve kvinner.

Selv om Pressefotografenes klubb (PK) ved flere anledninger har forsøkt å heve antallet kvinner som deltar i konkurransen, forblir det en mannsdominert konkurranse.

Årets jury har bestått av f.v: Damian Heinisch, Sara Gangsted, Anne-Stine Jonsbråthen, Alem Zebic, Camilla Vanebo, Anders Melchior, Lotta Härdelin og Bjørn S. Delebekk.

I 2021 holdt PK en workshop for å motivere kvinner til å sende inn bidrag til konkurransen. Effekten var positiv. Flere kvinner leverte inn bilder samtidig som antall nominerte kvinner økte.

Ifølge leder i PK, Marte Christensen, var workshopen populær, men hun synes det er vanskelig å fastslå hvor stor påvirkning det hadde på antallet kvinner som leverte inn bidrag det året.

– Det vi vet er at den ble veldig verdsatt av de som var med. Vi hadde jo troen på at det skulle gjøre en forskjell, det var derfor vi arrangerte det, men det er litt vanskelig å si om det har hatt en betydning fra et år til et annet, sier hun til Journalisten.

Powered by Labrador CMS