Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Fritt Ord gir pressepriser til modige journalister

Avslører korrupsjon og maktmisbruk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fritt Ords pressepris Free Media Award tildeles blant annet to russiske nettsteder for samarbeid med aktivister og kritisk journalistikk i Russland.

Den regionale russiske nettavisen 7x7, som holder til nordvest i Russland, tildeles prisen for sitt samarbeid mellom journalister, bloggere og aktivister. The Insider, som har base i Moskva, tildeles prisen for kritisk gravejournalistikk i samarbeid med internasjonale medier.

Også CivilNet fra Armenia er blant prisvinnerne. De får prisen for rollen de spilte under den sivile og politiske revolusjonen i landet.

I tillegg får journalisten Hafiz Babali prisen for sin innsats for å avsløre korrupsjon blant landets politikere og finanselite.

Magasinet Novoye Vremya, som holder til i Kiev, får prisen for undersøkende journalistikk om korrupsjon og maktmisbruk blant politikere i Ukraina.

Free Media Awards deles ut av Fritt Ord og ZEIT-Stiftung. Prisen tildeles russiske og østeuropeiske journalister og medier og søker å styrke journalistenes uavhengige rolle.

– De fem mottakerne er alle modige journalister som jobber omfattende med viktig journalistikk som avslører korrupsjon, organisert kriminalitet, menneskerettsbrudd og maktmisbruk, sier direktør Knut Olav Åmås i Fritt Ord.

Powered by Labrador CMS