VG Helg kommer på iPad

Satser på å være i handelen før sommerferien.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Som Journalisten fortalte torsdag er Aftenpostens A-magasinet ikke langt unna lansering av en egen app. Men A-magasinet er ikke eneste avismagasin på vei ut i digitalt format.

Også VG arbeider med en egen app for sitt avismagasin VG Helg, bekrefter utgavesjef Espen Olsen Langfeldt i VG+. Han forklarer at de fortsatt er noen måneder unna å få den klar, men satser på å få appen på plass på denne siden av sommeren.

Feel and look

– Dere har jo hatt VG+ ute en stund, hvorfor har det tatt så lang tid med VG Helg?

– Det er jo fordi vi jobber med avis nå, og VG Helg er et magasin. Det vil ha en helt annen look. Vi har laget et par dummyer, og i forhold til papirutgaven vil det være langt mer interaktivt og ha flere multimediale elementer. Det vil ha en klar magasinlook, og være umiskjennelig VG Helg, sier Olsen Langfeldt

Magasinet vil koste penger, hvor mye er det for tidlig å si noe om, mener Olsen Langfeldt. Han forteller at en mulighet vil være å selge VG Helg-appen i pakker med VG+.

Andre

Hvorvidt Dagens Næringsliv vil lage en for sitt D2 er ikke klart. Journalisten sendte en epost til Djuve og fortalte at vi arbeidet med en artikkel om at A-magasinets app. Vi spurte redaktøren hva DN ville gjøre i den anledning, om det ville komme en egen D2 app, og i så fall når.

– At A-magasinet ifølge din mail arbeider med en Ipad-utgave påvirker ikke våre planer, var svaret fra Djuve.

Hva Dagbladet gjør i denne anledning, er usikkert, da de ikke svarer på henvendelsene fra Journalisten.

Powered by Labrador CMS