Foto: Birgit Dannenberg

Nettavisen med fri flyt

Blir del av stoffutveksling i A-pressen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Eierskapet til Nettavisen blir stadig tydeligere. Onsdag gikk Hjemmet Mortensens administrerende direktør Anne Britt Berentsen inn som styreleder i Mediehuset Nettavisen. Og bare noen få dager før det ble Nettavisen med i A-pressens fri flytsamarbeid. Hjemmet Mortensen er heleid av danske Egmont, som også eier halvparten av Nettavisen.

Dette samarbeidet innebærer at alle redaksjonene i A-presse-sfæren har tilgang til innholdet de andre produserer. Slik Nettavisen her har hentet en artikkel fra Namdalsavisa.

Heder

Ifølge Nettavisen-redaktør Thomas Nilsen Witsø-Bjølmer har de så langt hentet rundt seks artikler fra forskjellige redaksjoner i A-pressen. Og noen saker har gått andre veien. Avtalen, som fortsatt flikkes på, er forholdsvis fersk og inneholder ifølge Witsø-Bjølmer en slags gentlemen’s agreement om at redaksjonene skal være flinke til å lenke til hverandre. I artikkelen fra Namdalsavisa har Nettavisen fire lenker som peker tilbake til opphavet.

– Alle klikk går til oss, men de får heder og ære for saken. Motsatt kan de sakse saker hos oss, så mye de måtte ønske å begjære, sier redaktøren.

Han forteller at Bergensavisen fikk en artikkel fra Nettavisen i helgen som handlet om at kronprinsesse Mette-Marit og hennes barn solgte vafler til inntekt for TV-aksjonen.

– Det var en sak vi var helt alene om som BA da klippet og limte inn i sin form.

Laks

Redaktøren tror at stoffprofilen til Nettavisen ikke vil endre seg særlig, selv om det er større tilgang på innhold. For Nettavisen skal profilen med nyheter, sport og Side 2 fortsatt være tydelig. Men det er klart, sier Witsø-Bjølmer, kommer det kuriosa, tar de den gjerne.

– Om Petter på fem år får laks på 28 kilo, så er det en morsom sak fra Altaposten. Det godt innhold på Nettavisen.

Nettredaktør Elin Madsen i Bergensavisen forteller at Nettavisen tidligere denne uken fikk bilder av mennesker i kø for å få influensavaksine. Men som den største heleide nettavisen i A-pressen, opplever hun at samarbeidet ikke gir store utslag på trafikken.

– Det er minimalt. Den helt store trafikken opplever ikke vi, men får de mindre avisene lenker, vil det bli veldig målbart, sier hun.

Klikk

Nyhetsredaktør Lars Mørkved i Namdalsavisa mener det vil variere fra sak til sak. Namdalsavisa har tidligere solgt inn flere av sine saker til riksmediene, uten at det har gitt nevneverdige utslag.

– Det kommer jo an på hvor fornøyd leserne er etter å ha lest artikkelen i riksmediene, forteller han.

At innholdet også går begge veier, betinger ikke at for eksempel BA.no nå fylles med innhold fra Nettavisen.

– Uansett må det være relevant for våre lesere.

 

Powered by Labrador CMS