Torbjørn Tungesvik. Foto: Terje I. Olsson
Torbjørn Tungesvik. Foto: Terje I. Olsson

Vil være i Mecom

Ikke alle beklager at A-pressen trolig går glipp av Edda.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere denne uken fortalte konserntillitsvalgt Jan Erik Skau at han er skuffet dersom det ikke blir salg av Edda Media. Men han snakker ikke for alle de NJ-organiserte i mediekonsernet.

Happy i Skien

Klubbleder Torbjørn Tungesvik i Skiensavisen Varden er veldig fornøyd dersom det ikke blir et salg av Edda. Spesielt, forteller han i en epost, fordi Varden er i direkte konkurranse med Telemarksavisa (TA) som er eid av A-pressen. A-pressen er som kjent en av de heteste kandidatene til å kjøpe Edda Media fra Mecom.

Tungesvik forklarer at de ansatte har fryktet den dagen A-pressen hadde fått kjøpe Edda fordi de har fått høre at da ville TA fortsette som fylkesavis for Telemark, mens Varden ville blitt «degradert» til en lokalavis for Grenland.

– For å fylle den funksjonen er det tvilsomt om flertallet av dagens nær 100 ansatte ville beholdt jobbene sine, sier Tungesvik.

De to avisene kjører en tøff kamp og har de siste årene hatt opplag som ligger tett på hverandre. I 2007 var det færre enn 5000 aviser som skilte de to.

Kanskje ikke Mecom

Klubbformannen sier det ikke nødvendigvis er slik at de ansatte foretrekker Mecom som eier. Men mest av alt er redaksjonsklubben opptatt av at det skal være konkurranse i Telemark, og da mener klubblederen at A-pressen er helt feil eier.

– Vi vil mye heller ha en eier som ønsker å drive avisa vår, enn en som kanskje ville gått til masseoppsigelser og fjernet all konkurranse og mediemangfold i vår region, for å dra maksimalt ut av markedet.

Bekymret i Moss

Telemark er ikke det eneste området hvor Edda og A-pressen konkurrerer. I Fredrikstad eier Edda nr. 1-avisen Fredriksstad Blad, mens A-pressen har den betraktelig mindre avisen Demokraten.

I Moss er situasjonen den samme. Her har Edda-avisen Moss Avis et opplag som er nesten tre ganger så stort som A-pressens Moss Dagblad.

Leder i redaksjonsklubben til sistnevnte, Matis Melquist, forteller at de ansatte har vært bekymret for hva som kan komme til å skje dersom A-pressen får kjøpe Edda. Han er ikke overbevist om at nummer 2-avisen hadde fått overleve etter mange år med underskudd. Men som han sier de ansatte vet lite, for informasjonen fra styret har vært tilnærmet lik null.

– Vi har pratet lite om det, men det har vært en del fleip om at den fattige i byen kanskje kjøper den rike, sier han.

Powered by Labrador CMS