Stig Finslo, konserndirektør i Edda.Foto:Kathrine Geard
Stig Finslo, konserndirektør i Edda.Foto:Kathrine Geard

Utelukker ikke sparegrep

Etter Schibsteds nedbemanning: Edda ser kritisk på egen økonomi.

Fredag ble det kjent at Schibsted skal kutte kostnadene med inntil 210 millioner kroner. Dette skal gjennomføres med blant annet gavepensjoner til de ansatte.

Til Kampanje sier konserndirektør Trond Berger at markedet er akkurat som før, men at mediekonsernet forbereder seg på vanskeligere tider.

Kritisk gjennomgang

I Edda Media forteller konserndirektør Stig Finslo at selskapet er midt inne i en budsjettprosess. Derfor er det vanskelig å si noe om hva slags tiltak og virkemidler konsernet eventuelt vil bruke, dersom man ser behov for nye grep.

Finslo sier at det er nå en utvikling i mediemarkedet som gjør at Edda må se nærmere på ressursene i selskapet og vurdere hva selskapet har og hva det trenger fremover. Dette skal gjøres gjennom møter og diskusjoner med de enkelte mediehusene.

– Innebærer dette at det kan komme en kostnadsprosess i 2012?

– Det innebærer at vi må ha en kritisk gjennomgang av kostnadsbasen vår.

Effektivisering

Konsernsjef Thor Gjermund Eriksen i A-pressen sier at han ikke ønsker å kommentere om A-pressen ser på gavepensjon, slik Schibsted nå deler ut, som et aktuelt virkemiddel. Uansett så mener han at det er noe som må drøftes dersom det blir aktuelt.

Eriksen sier at de i A-pressen hele tiden har en målsetting om effektivisering og at dette er en kontinuerlig prosess.  Årets budsjettarbeid i konsernet er ikke klart.

Bruker tid på budsjettet

I Trondheim bruker Per Axel Koch god tid på budsjettet. For, som han sier, det er ikke sikkert at situasjonen i dag gjelder om to måneder. Samtidig er mediekonsernet i ferd med å nærme seg slutten på en 160 millioner kroner stor sparepakke som ble lansert på tampen 2008. Ifølge Koch er det ca. 20 millioner kroner igjen av denne, og disse vil bli tatt neste år.

– Det ligger ingen andre pakker i planene fremover, og vi tror på en moderat vekst neste år. Norsk økonomi er dessuten veldig sterk, og selv om man ikke skal se bort fra at det kan gå virkelig ille, så er det ikke det vi planlegger etter nå.

 

Powered by Labrador CMS