– Vi har ikke fattet vedtak ennå

Konkurransetilsynet nøler med å bekrefte, men mye tyder på at Drammens Tidende og Tønsbergs Blad blir med til A-pressen.

Onsdag ettermiddag ble det klart at A-pressen er villig til å selge avisene Varden og Demokraten for å legge konkurransetilsyns bekymringer rundt fusjonen døde.

Gode poeng

Avdelingsdirektør Jostein Skaar i Konkurransetilsynet sa til Journalisten i slutten av april at konkurransesituasjonen før en fusjon måtte opprettholdes. Dermed varslet tilsynet at de ville hindre A-pressen i å kjøpe Varden, Drammens Tidende, Tønsbergs Blad og Fredriksstad Blad.

Nå synes pipa å ha fått en annen lyd. Etter at A-pressen i dag sendte ut sin pressemelding sier han at partene har kommet med sterke innsigelser som viser at konkurranseforholdet på annonsesiden i Vestfold og Buskerud ikke vil bli svekket.

– Så når A-pressen skriver at dere har varslet at dere ikke vil hindre at TB og DT blir med på kjøpet, så medfører det riktighet?

– Det blir å forskuttere vedtaket vårt. De har kommet med gode poenger. Vi har gitt uttrykk for at det neppe er grunnlag for inngrep i Buskerud og Vestfold slik saken står nå, sier Skaar, han legger til at det ikke er fattet noe vedtak.

Han forklarer at forslaget fra A-pressen gir tilsynet mulighet til å jobbe ytterligere 25 dager med behandlingen av oppkjøpet før de fatter vedtaket.

– Men er Demokraten en god erstatter for Fredriksstad Blad?

– Det vil høringsrunden nå vise.

Tillatelse eller tilgivelse?

Skaar sier at et sentralt spørsmål vil være om man har kjøpere til de to avisene som foreslås solgt, men ønsker ikke å kommentere om A-pressen har formidlet om de har kjøpere og hvilke disse eventuelt er.

– Hva om A-pressen sitter og ikke har solgt de to avisene om et halvt år? Går det på tilgivelse fremfor tillatelse da?

– Det er et standardproblem for tilsynet. Det er en risiko og vi må vurdere hvor stor den er.

Et endelig vedtak fra Konkurransetilsynet vil trolig foreligge 13. juli.