Kjøpmenn overtar TV Nordvest

Amfi Eiendom ASA har kjøpt tv-kanalen TV Nordvest i Kristiansund. Amfi har hovedkontor i Surnadal, men Olav Thon, Coop NKL og Reitan eier 84 prosent av selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ansvarlig redaktør og daglig leder Svein Junge sier til Journalisten at både Adresseavisen og Tidens Krav/A-pressen var med i sluttkampen om kanalen i tillegg til Amfi Eiendom. Han vil ikke si noe om kjøpesummen, men kilder opplyser til Journalisten at det dreier seg om ti millioner kroner. Det samme beløpet oppgir både Tidens Krav og Adresseavisen. Adressa skriver dessuten at det hele utviklet seg til en ren budkamp, der de forrige eierne takket ja til den som la mest penger på bordet.

Amfi Eiendom ASA driver et stort antall kjøpesentra rundt om i landet med utgangspunkt og tyngde på Nordvestlandet. Sentralt i kjøpet av TV Nordvest har vært Torbjørn Torske, Stig Jakobsen og Erik Berg, opplyser Junge. De to siste er ikke minst kjent fra tidligere som nære venner og «hybelverter» for tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik.

TV Nordvest har ti ansatte samt tre frilansårsverk, og redaktør Svein Junge sier at ambisjonen med salget er å skape en eierstruktur som gir kanalen bedre muligheter til å etablere seg i hele regionen. I dag er TV Nordvest for sterkt knyttet til Kristiansund og omegn, selv om de også har et kontor i Molde.

– Vi har ikke greid å få gjennomslag i Romsdalsdistriktet, og det håper vi at dette salget kan bidra til.

– Blir kanalen nå en ren markedsføringskanal for dagligvarer og eiendom?

– Nei, vi driver helt i tråd med pressens regler, og det fortsetter vi med. Jeg er medlem av Redaktørforeningen, og jeg oppfordrer mine ansatte til å melde seg inn i NJ, sier Junge.

– Hvorfor takke nei til to mediehus som Tidens Krav og Adressa og heller foretrekke kremmere og eiendomskonger?

– Det er klare årsaker til det. Tidens Krav er allerede inne med radiokonsesjon, så det ville skapt et uheldig mediemonopol hvis de også fikk kontroll med lokalfjernsynet.

– Og Adressa?

– Adressa var en meget god nummer to, og vi tenkte lenge. Men Adressa er svake på våre kanter. De har én journalist i Kristiansund, det er alt. Jeg er redd for at vi ville druknet i det store Adressakonsernet. De er allerede store på både radio og tv. Jeg tror at tanken om en storregion som omfatter både Trøndelag og Møre og Romsdal ikke er moden ennå, sier redaktøren.

Han opplyser at TV Nordvest fram til onsdag eides av han og et antall ansatte. Alle eierne har vært enige om salget, sier han.

TV Nordvest ble startet i 1988 og var en av de første som inngikk avtale med TVNorge. De var også først til å si opp avtalen med TVNorge, og startet fra 2003 såkalt loop-tv, der de sender en egen miks av nyheter, magasinprogrammer og reklame på mellom en og halvannen time fortløpende hele døgnet.

– Målet er å øke egenproduksjonen av programmer, men har de nye eierne lagt penger på bordet så det blir flere journalistiske ressurser?

– I første omgang blir det ingen store endringer, men Amfi Eiendom ASA som eier betyr så mye for å generere nye inntekter at det etter hvert også vil få positive følger for den journalistiske produksjon, sier Svein Junge.

Powered by Labrador CMS