Skal vokte kvinneprofilen

Christin Aamodt i RadiOrakel vil opprette en norsk filial av det internasjonale nettverket Womens Media Watch. Det skal følge med på hvordan kvinner framstilles i mediene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er RadiOrakel som har tatt initiativ til opprettelsen av organisasjonen, radioen har fått med seg en rekke ledende mediekvinner som fødselshjelpere. Elisabeth Eide og Berit von der Lippe skal være konsulenter for organisasjonen, Beret Bråten, Liv Gulbrandsen, Veslemøy Lode, Ragnhild Fjellro, Hedvig Skonhoft Johannesen har sagt ja til å sitte i interimsstyret.

Det er foreløpig uklart hvor organisert virksomheten kommer til å bli, det avhenger av finansieringen. Redaktør Christin Aamodt i RadiOrakel ønsker seg en organisasjon som kan drive kontinuerlig overvåking av mediene, fra et kvinneperspektiv.

- Den skal følge med på kvinnebalansen og seksualiseringen i mediene, sier hun.

RadiOrakel fremmet i fjor et forslag til fire nye punkter på Vær Varsom-plakaten, om framstillingen av kvinner i mediene. Forslaget ble ikke tatt til følge.

- Opprettelsen av Womens Media Watch i Norge er en oppfølging av dette forslaget, sier Aamodt.

RadiOrakel har selv retningslinjer som går ut på at radioen skal spille minst femti prosent musikk med kvinnelig vokal, til enhver ha tid flere damer enn menn på lufta og blant medarbeiderne, og alltid spørre etter kvinnelige intervjuobjekter når de dekker en sak.

Powered by Labrador CMS