Richard Kongsteien (33) Ny jobb: Info.rådgiver i JKL Woldsdal Siste jobb: Vaktsjef i TV 2

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Hvorfor skifter du jobb?

– Jeg har vært ti år i TV 2 og vil prøve noe nytt. Følte behov for å lære noe nytt, jobbe med nye fjes og folk med en annen bakgrunn. Jeg har vært på utkikk etter ny jobb en stund fordi jeg var redd for å gro fast i TV 2.

– Din nye arbeidsgiver JKL Woldsdal lanserer deg som et bidrag til «å styrke seniorprofilen» i bedriften. Litt voldsomt for en 33-åring kanskje?

– Hehe, det er kanskje et uttrykk for at man blir fort gammel i denne bransjen. Men ellers er jeg nok litt «senior». Jeg var med og startet nærradio som 15-åring, og har tjent penger på journalistikk i femten år.

– Hva likte du best i TV 2?

– TV 2 har vært livet mitt. Jeg begynte som TV 2s første sommervikar i 1993, startåret, og har vært med på å bygge opp kanalens nyhetsprofil. TV 2 var lenge noe av det nærmeste du kan komme en folkehøgskole. Vi jobbet sammen, bodde sammen og festet sammen (og han giftet seg med Connie Barr, red.s anm.). Vi tjener bra også. Sånn sett blir det et problem å se etter ny jobb fordi attraktive alternativer blir få.

– Hva gleder du deg til hos Woldsdal?

– Bedriften flytter til Postgirobygget, så alle får kontor i 22. etasje med havutsikt! Ellers: Jeg leter etter noe nytt, utfordringer, bratt læringskurve. Oppdragsgiverne er hemmelige inntil videre, så jeg aner ikke hvem jeg skal jobbe med. Det blir spennende.

– Hva er du god til?

– Jeg kan fjernsyn. Jeg kan foto, regi, redigering, hele biten foran kamera. Tv er ubarmhjertig fordi du har så kort tid. Budskapet må fram i noen få setninger, og da må det være de riktige setningene.

– Ingen betenkeligheter med å gå over «til fienden»?

– Jeg mister pressekortet, da. Men ellers har vel dette endret seg litt. Cowboy-tendensene i pr-bransjen er etter hvert blitt borte. Vi jobber utfra samme idealer om sannhetssøken og saklighet som mediene. Og så betaler de godt.

Powered by Labrador CMS