Presseoppbudet er stort i Follo tingrett under rettssaken mot Lommemannen. Foto: Birgit Dannenberg
Presseoppbudet er stort i Follo tingrett under rettssaken mot Lommemannen. Foto: Birgit Dannenberg

Lommemann lokker få lesere

Flere nettaviser opplever rekorder, men rettssaken mot Lommemannen blir kanskje ingen klikkvinner.

Publisert Sist oppdatert

Mandag begynte rettssaken mot tiltalte Erik Andersen for overgrep i Lommemannen-saken. Flere titalls mediefolk har funnet veien til rettssalen i Ski. Spørsmålet er om leserne er like opptatt av rettssaken som mediene selv.

Leserne lei?

– Trafikken har vel langt fra sprengt serverne våre, svarer nyhetsredaktør Børre Haugli i ABC Nyheter på spørsmålet om lesernes interesse for dekningen av rettssaken.

ABC Nyheter har en journalist til stede i Follo tingrett tirsdag, og vil også ha en fra redaksjonen til stede på onsdag. Utover dette vil redaksjonen vurdere behovet.

Haugli forteller at han hadde forventet høyere trafikk på sakene på grunn av omfanget saken har fått, og den veldige publisiteten rundt Lommemannen.

– Men det kan også ha ført til at overdekningen har gjort leserne lei. Mye fra avhørene har jo allerede lekket ut – og det før rettssaken begynte. I helgen hadde vel alle publikasjoner grundig gjennom gang av saken, sier han.

Stor interesse

I Dagbladet har man merket en kraftig start på en ny nyhetsuke med blant annet rettssaken i Ski og drapet i Skaun. Kanalsjef Jon Reidar Hammerfjeld forteller at mandag ble en rekorddag i Dagbladet. nos historie.

– Vi har bare hatt to dager tidligere som har gitt høyere trafikk på front enn i går, sier han og forteller at blant mandagens 25 mest leste saker er det fem saker fra drapet, og tre fra rettssaken.

Ingen av Dagbladet.nos saker fra retten nådde likevel topplista nettavisa publiserer på egen forside.

Kanalsjefen forteller videre at med en svært nyhetstett dag i går og flere store hendelser, førte det til den høyeste trafikken de har hatt utenom valget.

Hammerfjeld forklarer at sakene på forsiden ikke prioriteres ut ifra klikk, men etter nyhetsverdien i sakene. Og at det er naturlig å dele opp sakene.

– Når vi dekker slike store saker er det slik at de deles opp, slik at hver enkelt sak får begrenset tid på front.

Hammerfjeld forteller at mange lesere får med seg nyheten direkte på front, og at man nødvendigvis ikke trenger å klikke seg inn for å lese mer.

Som forventet

Den tiltalte Erik Andersen er fra Bergen. I byen største avis forteller utgavesjef Jan Stian Vold i BT.no at det ikke er klikkraten som styrer de journalistiske prioriteringene på nettsiden.

Utgavesjefen forklarer at trafikken på sakene om Andersen har gått omtrent som mang regnet med.

– Som forventet. Det er ingen ekstraordinær interesse blant leserne våre. Vi hadde helt normale lesertall den første dagen. Ordinære i den forstand at det er ok lesertall, men ikke oppsiktsvekkende. Men det var vi innforstått med, sier han.

Vold mener dette skyldes at saken allerede er dekket bredt over lengre tid. I skrivende stund har BT tre journalister som jobber for både nett og papir i Ski. Hvor lenge disse blir der, er så langt ikke tatt stilling til.

– Vi tar det dag for dag, men vi kommer ikke til å ha tre personer til stede i fem måneder.