Tidligere i år vant Hans Jørgen Lysglimt Johansen frem mot Vårt Land. Denne gangen har han klaget ABC Nyheter inn for PFU. Arkivfoto: Birgit Dannenberg

Hans Jørgen Lysglimt Johansen mener han har krav på tilsvar hos ABC Nyheter - klaget til PFU

Mener han har krav på å svare på et debattinnlegg om at han sprer hat.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Partileder Hans Jørgen Lysglimt Johansen i Alliansen er denne uken i nok en tilsvarssak i Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Tidligere i år vant han frem mot Vårt Land der PFU konkluderte med at partilederen burde fått svare på et innlegg av Høyre-statsrådene Jan Tore Sanner og Torbjørn Røe Isaksen.

Denne gangen er klagen rettet mot ABC Nyheter fordi han mener han burde hatt samtidig imøtegåelse og/eller tilsvar til et leserinnlegg av forsker Kai Peter Østberg, som igjen var et tilsvar på et tidligere innlegg av Lysglimt Johansen. Hele debatten ble startet av innlegget «Hat avler hat» om at Antirasistisk Senter ønsket å nekte Alliansen å delta under Arendalsuka.

– Østberg påstår at jeg sprer «hat» og «voldsforherligelse» som potensielt kan være straffbart, skriver Johansen i klagen til PFU.

ABC Nyheter svarer PFU at de mener Østbergs innlegg ikke utløser rett til et nytt tilsvar fra partilederen.

– I debattartikkelen tar Østberg utgangspunkt i Lysglimt Johansens påstand om at det de bedriver er «lett satire og humoristisk provokasjon» – noe Østberg har spesialkompetanse om gjennom sin forskningsvirksomhet. Artikkelen debatterer begrepet satire, og ikke Lysglimt Johansens person. Vi mener dette fremgår tydelig av teksten, heter det fra nyhetsredaksjonen.

Powered by Labrador CMS