ABC satser på smarte penger

Startsiden har vært på handletur og satser på privatøkonomi i dårlig marked.

Publisert Sist oppdatert

ABC Startsidens Espen Udland arbeider iherdig videre med å bygge et nettmediehus. For litt over halvannet år siden etablerte det Telenor-eide selskapet ABC Nyheter. Så ble ABC TV lansert, nesten samtidig nyhetsportalen Overblikk. Nå har Udland vært på handletur.

Smart operasjon?

ABC Startsiden har kjøpt 51 prosent i Pengeforlaget som står bak nettstedet Smarte Penger, for å ta del i kampen om leserne som er interessert i privatøkonomi. Nettstedet skal legges om og bli en del av ABC Nyheter, trolig som en seksjon under navnet ABC Penger.

– Vi tror vi treffer godt, og det å gi råd i disse dager tror vi det er et økende behov for, sier Udland.

ABC-sjefen forteller at det som gjør nettstedet til privatøkonom Rune Pedersen så attraktivt, er at ABC på denne måten får tilgang til mer enn 1000 faktaartikler på temaet, i tillegg til flere kalkulatorer hvor skatten kan beregnes, eller rentene for dem som måtte være opptatt av slikt.

Udland erkjenner at det ikke er trafikken på nettstedet som tiltrakk han som kjøper.

Tøff konkurranse

Det er langt fra noen upløyd mark Udland og ABC begir seg innpå. Blant de største aktørene på området på internett er VG Dine Penger, Aftenposten Forbruker, Din Side og Nettavisen for å nevne noen. VG Dine Penger er det eneste som er skilt ut som eget nettsted på TNS Gallups toppliste og har rundt 300.000 unike brukere i uken.

Udland er ikke redd konkurrentene i markedet, og håper på at satsingen vil betale seg når konjunkturene etter hvert snur seg.

– Det er spennende med konkurranse. Vi tar en kalkulert risiko i disse dager og så håper vi på å komme totalt sett styrket ut når det snur igjen.