Sakset til utenfor Trondheim

Adressa lagde sak om frisørkostnader med pristest i Trondheim, som også lesere i Stavanger, Kristiansand og Bergen kunne glede seg over.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Media Norge skal bidra til å sikre mediemangfoldet, men det er ikke alltid slik at det betyr redaksjonelt mangfold.

Det fikk leserne i Stavanger, Kristiansand og Bergen oppleve da de slo opp på sidene med personlig økonomi i sine regionsaviser. Aftenbladet, Fevennen og BT hadde alle samme artikkelen. Den handlet om priser og trender innen frisørbransjen, og hadde en pristest – fra Trondheim.

Nesten identiske

– Dette var ingen suksesshistorie, sier avisredaktør Tarald Aano i Stavanger Aftenblad.

De fire store med de tre ovennevnte avisene og Adressa har lenge samarbeidet på det redaksjonelle planet med stoffutveksling.

– Vanligvis vil de avisene som mottar saker lage egne caser. Dette var så integrert i selve hovedsaken at vi måtte ha laget en helt ny sak for å få med det lokale, så vi valgte å kjøre den slik som Adressa hadde løst den, forklarer Aano.

Flere steder

Stavanger Aftenblad lesere skal ifølge Aano ikke ha reagert på artikkelen med frisørpriser i Trondheim. Internt er det derimot kommet reaksjoner

– Alle er enige om at dette er eksempel på hvordan denne type saker ikke skal være. Mange ganger er slikt stoff som dette godt, som når det er med priseksempler. Men saken burde vært løst annerledes både hos Adressa og hos oss.

Men Aftenbladet er ikke den eneste av avisene i samarbeidet som satte artikkelen på trykk uten å gjøre den lokal. Både BT og Fevennen bekrefter over Journalisten at de brukte den med trønderprisene.

Artikkelen ble hos begge desket, men det var først og fremst for at den skulle passe inn i spaltene.

– Ren glipp

Aano understreker at det er nettopp slike situasjoner man ønsker å unngå i Media Norge-fusjonen.

– Bekymringen knyttet opp mot den stadig tiltakende utveksling av stoff har ligget i bunnen av det redaksjonelle arbeidet i Media Norge-fusjonen. Det skal være en lokal forankring i innholdet. Dette er en ren glipp, sier avisredaktøren.

Powered by Labrador CMS