Osloavisen gikk inn etter bare åtte måneders drift. Sjefredaktør Andreas Norland er her fotografert på sitt kontor.

Andreas Norland er død

Presselegenden ble 86 år gammel.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Tidligere sjefredaktør i Aftenposten, VG og Adresseavisen, Andreas Norland, er død, 86 år gammel. Med ham er en av de fremste lederskikkelsene i norsk presse i etterkrigstiden gått bort», skriver Tønsbergs Blad tirsdag kveld.

Hans sønn, Fredrik Norland, forteller til Tønsbergs Blad at hans far sovnet inn lørdag morgen etter et kortere sykeleie.

Nordland hadde deler av sin oppvekst i Tønsberg, og hans far, Realph Norland, var sjefredaktør i Tønsbergs Blad i to omganger. Det var også i Tønsbergs Blad Norland selv startet journalistkarrieren. En karriere som etter hvert tok ham til Aftenposten og VG - før han ble sjefredaktør i Adresseavisen (1974 til 1977), VG (1977 til 1987), Osloavisen (1988) og Aftenposten (1989 til 1993).

Norland er blitt beskrevet som en «avismaker» med stor evne til å inspirere sine medarbeidere.

– Dette blir mottatt med stor sorg i VG. Andreas var en stor pressemann og en person som veldig mange i VG hadde et kjært og nært forhold til. Han var en meget avholdt redaktør i VG og står som en epokegjørende leder i VGs historie, sier VGs stabssjef Øyvind Næss til egen avis.

Les mer om Andreas Nordland i Norsk biografisk leksikon

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken sto det at Osloavisen gikk inn etter fire måneders drift. Det riktige er åtte.

I 1994 overtok VGs sjefredaktør Einar Hanseid (t.v.) jobben som sjefredaktør i Aftenposten etter Andreas Norland. Her møter de to pressen. Begge med sigar.
Powered by Labrador CMS