Schibsted kan forlenge Polarisparkering

I utgangspunktet skulle nedsalget i Polaris skje i mai, men det er ikke sikkert skjer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I midten av juni for snart to år siden ble det klart at Schibsted parkerte mesteparten av sin 43 prosents eierandel i Polaris Media hos SEB Enskilda. Mediekonsernet ble pålagt å selge seg ned i Polaris (da Adresseavisen og HTG) for å få gjennomført etableringen av Media Norge.

Etter at 32 prosent av aksjene ble parkert hos Enskilda, har ledelsen i Polaris måttet arbeide med et uforutsigbart eierskap. I midten av april i fjor ble det klart at Schibsted fikk godkjent en forlenget parkering av aksjeposten til mai i år.

Konkurs

På tampen av fjoråret gikk en av de største aksjonærene i Polaris Media, Terje Roll Danielsen, konkurs. Roll Danielsen kjøpte Mecoms post i Adresseavisen (senere Polaris Media) høsten 2008. Roll Danielsen kjøpte for 344 millioner kroner, ved konkursen var posten verdt 215 millioner, skriver Dagens Næringsliv. Et problem for Roll Danielsen, og andre aksjonærer i Polaris Media, er den parkerte aksjeposten, som bidrar til at det er liten omsetning av aksjen på børsen.

I snitt omsettes aksjen for i underkant av 5.400 kroner om dagen. Og da er det ikke omsetning hver dag. Mens det var 21 dager med handel på Oslo Børs, hadde kun ni av disse omsetning i Polaris-aksjen.

Primært foregår handelen gjennom netthandel, noe som tyder på at det er mye private aksjonærer som handler i aksjen. Men i mai skal Schibsted selge, eller?

Absolutt

Selv om mediekonsernet i utgangspunktet er pålagt å selge aksjen, har det tidligere fått utsatt salgsfristen på grunn av usikkerhet i markedet. Markedet er bedre, men det er likevel ikke sikkert at Schibsted selger seg ned nå i mai, for ifølge avtalen med Medietilsynet er det fullt mulig å søke om ytterligere utsettelse.

– Klagenemnda har ikke satt en absolutt frist for salg av aksjene. Medietilsynet har godkjent en salgsavtale som går ut i mai i år. Vi har signalisert at denne saken må avsluttes ved at vilkårene i klagenemndas vedtak nå blir endelig oppfylt. Vi ser verdien i en dialog med ulike aktører og kan dermed ikke utelukke en videre dialog med Schibsted i saken dersom selskapet skulle be om det, sier områdedirektør for konsesjon og tilsyn Gudbrand Guthus i Medietilsynet.

Uklar

Styreleder Kaare M. Gisvold i Polaris håper på at et salg snart kommer på plass. Han har tidligere ytret at han godt kunne tenkt seg et pensjonsfond inn på eiersiden.

Styrelederen sier til Journalisten at han synes det er vanskelig å kommentere Schibsteds muligheter til å parkere aksjene i mediekonsernet ytterligere. Gisvold håper uansett om det skulle bli en diskusjon om parkering, at problemstillingen da ses i lys av hele eierstrukturen i norske medier.

– Vi er lite glade for den uklare situasjonen vi har på eiersiden nå.

Powered by Labrador CMS