London er verstby for sommerens olympiske leker. Foto:
London er verstby for sommerens olympiske leker. Foto:

Storaviser sammen om OL

Schibsted og Polaris Media danner felles team i London i sommer.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

OL-dekningen til Aftenposten, Stavanger Aftenblad, Bergens Tidende, Sunnmørsposten og Adresseavisen samles i sommer for første gang under én felles teamleder. Det er Eirik Fardal, som til daglig jobber som nyhetsleder sport i Aftenposten, som vil være sjef for gruppa.

Balansegang

Samarbeidet organiseres slik at Fardal har kontakt med avisredaksjonene hjemme i Norge. Deretter fordeler han arbeidsoppgaver innad i gruppa, som består av 14 journalister og tre fotografer. 

– Det blir en balansegang mellom det å tilfredstille lokale behov og det største som skjer på det tidspunktet. Jeg har siste ord i London, sier Fardal.

Han sier det for eksempel er naturlig at Fædrelandsvennen dekker spydkaster Andreas Thorkildsen, selv om akkurat den øvelsen er såpass stor at det er sannsynlig at også flere sendes til den nybygde olympiastadion. Den detaljerte fordelingen av oppgaver fra dag til dag gjøres senere. 

Fevennen tenker nett

Fire av journalistene i gruppa skal til enhver tid være dedikert til nett. Men innføringen av nettbetalingsløsning hos Fædrelandsvennen i forrige uke gjør at den skiller seg noe fra samarbeidspartnerne.

Sportsleder Arild Sandvik sier at de to medarbeiderne avisen sender konsekvent skal tenke nett først.

– Vi er i en egen situasjon i forhold til den abonnementsløsningen vi har. Våre to journalister jobber både nett og papir, men alt skal på nett først. Vi kan ikke sende folk til London som bare tenker papir, sier Sandvik.

Eksklusivt

Men det er neppe snakk om at OL-stoffet blir lagt bak muren. Der satser avisene i stedet på å tilby eksklusivt innhold.

– Det kan være eksklusive avtaler eller arkivbilder som vi sitter på, og som vi planlegger i forkant av OL. 

Første gang

På spørsmål om hvorfor redaksjonene går sammen på denne måten, sier Fardal at dette allerede er utveksling innenfor fotballsatsingen.

– Men dette er første gang det er så strukturert og med en teamleder som har så mye makt. Vi blir færre, og det er en naturlig utvikling. Når vi samler kreftene er vi mange, sier Fardal.

Under fotball-EM som starter på fredag vil redaksjonene også samarbeide, men uten felles teamleder. 

Alle avisene, med unntak av Adresseavisen og Sunnmørsposten, er heleid av Schibsted. Sunnmørsposten og Adresseavisen inngår i Polaris Media, hvor Schibsted har en eierandel på drøyt syv prosent.

Powered by Labrador CMS