Afghanske journalister lever og jobber under utfordrende forhold. Her fra Kabul i februar 2021.

Har samlet inn 625.000 kroner til afghanske journalister

– Forholdene for de afghanske journalistene har ikke blitt bedre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I forbindelse med Norsk Journalistlags 75-årsjubileum har fagforbundet gjennomført en innsamlingsaksjon til støtte for journalister i Afghanistan.

Når aksjonen nå nærmer seg slutten er det ifølge NJ-leder Dag Idar Tryggestad samlet inn 625.000 kroner.

– Journalister er ofte litt i siste liten, så det er flere beløp på vei inn. Dette er gaver som er kommet fra mange av de store konsernene, klubber, enkeltmedlemmer og personer som er kjent med aksjonen, sier Tryggestad til Journalisten.

Forholdene har ikke blitt bedre

NJ er godt fornøyd med beløpet og pengene kommer veldig godt med, sier Tryggestad.

– Forholdene for de afghanske journalistene som har blitt igjen er ikke blitt bedre. Nå er vi klare til å overføre pengene til den danske samarbeidspartneren vår.

Aksjonen gjennomføres i samarbeid med IMS (International Media Support) med hovedkontor i København, og AJSC (Afghan Journalists Safety Committee) som har over 20 års erfaring i internasjonal krisehjelp til mediefolk.

– Jeg vil også bruke sjansen til å si tusen takk til alle som har bidratt. Det er en fin måte å avslutte forrige år på. En ting er de store mediehusene, men at mindre redaksjonsklubber har gitt 5000 kroner fra klubbkassa si, det er solidaritet på sitt beste, sier NJ-lederen.

  • Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.
Powered by Labrador CMS