Malala Maiwand ble skutt og drept av uidentifiserte gjerningspersoner mens hun satt i bilen sin.

Kvinnelig TV-anker drept i Afghanistan

Skutt og drept av uidentifiserte gjerningspersoner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Reaksjonene er sterke etter at en ung afghansk TV-journalist ble skutt og drept da hun var på vei til jobben i Jalalabad øst i Afghanistan torsdag morgen.

Angrepet krevde også livet til sjåføren hennes.

Malalai Maiwand, som var i tjueårene, jobbet som programleder for den private TV- og radiokanalen Enikass. Hun var også kjent for sin kamp for kvinners og barns rettigheter.

Drapet blir fordømt både i Afghanistan og i utlandet. En talsmann for president Ashraf Ghania kaller det for «sjokkerende og avskyelig».

– Må etterforskes grundig

Både presseorganisasjoner og diplomater i Afghanistan ber om at drapet etterforskes slik at gjerningspersonene blir stilt til ansvar.

– Med drapet på Malalai tror vi at journalistene, spesielt de som er kvinner, ikke vil våge å dra på jobben slik som før, heter det i en uttalelse fra presseorganisasjonen NAI.

FNs kontor i landet påpeker at det er spesielt sjokkerende at hun ble drept på den internasjonale dagen for menneskerettigheter.

Den unge journalisten ble skutt og drept av uidentifiserte gjerningspersoner mens hun satt i bilen sin, kort tid etter å ha reist hjemmefra, opplyser en talsmann for guvernøren i Nangarhar-provinsen.

Ingen har tatt ansvar

Både IS og Taliban er aktive i området, men ingen har foreløpig sagt at de står bak angrepet.

I november ble to andre afghanske journalister drept i to ulike bombeangrep. Elyas Dayee jobbet for Radio Azadi og ble drept av en veibombe i provinsen Helmand sør i landet.

Den andre, Yama Siawash, ble drept i et lignende angrep i Kabul bare en uke tidligere. Han jobbet som nyhetsoppleser i TOLOnews.

Powered by Labrador CMS