Journalisten som ble drept, var Nemat Rawan, en tidligere talkshowvert, som har jobbet for landets ledende kringkaster Tolo New.
Journalisten som ble drept, var Nemat Rawan, en tidligere talkshowvert, som har jobbet for landets ledende kringkaster Tolo New.

Journalist skutt og drept i Afghanistan

Ingen har påtatt seg ansvaret.

Publisert Sist oppdatert

En tidligere profilert afghansk TV-journalist er skutt og drept i Kandahar sør i landet, opplyser lokale myndigheter.

Ingen har påtatt seg ansvar for angrepet, men Taliban mistenkes for å ha stått bak en rekke målrettede drap mot journalister de siste månedene.

Journalisten som ble drept, var Nemat Rawan, en tidligere talkshowvert, som har jobbet for landets ledende kringkaster Tolo News. Han har også vært kommunikasjonsrådgiver i finansdepartementet.

Torsdagens angrep skjer dagen etter at Taliban advarte om at «ensidig rapportering» av mediene ville straffes. Abdullah Abdullah, lederen for landets fredsråd, fordømte trusselen.

Drapene har eskalert siden fredsforhandlingene startet i fjor mellom den afghanske regjeringen og Taliban. Det har også utløst frykt for at Taliban vil eliminere motstandere når forhandlingene stopper.

Rundt 1.000 afghanske journalister har sluttet de siste seks månedene, ifølge en afghansk sikkerhetskomité for journalister.

Powered by Labrador CMS