Mohammadyar Majrooh jobbet som journalist for TV-kanalen Tolo News.

Pressefrihet i Afghanistan

Afghansk journalist løslatt av Taliban

Den afghanske journalisten Mohammadyar Majrooh, som jobber for Tolo News, er løslatt etter å ha tilbrakt fem dager i Talibans varetekt i Kandahar-provinsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den afghanske journalistorganisasjonen AFJC er glade for løslatelsen, men ber samtidig om at Taliban umiddelbart løslate andre afghanske journalister som fortsatt sitter fengslet.

Minst ni journalister og mediearbeidere er pågrepet i Afghanistan de siste tre månedene på grunn av jobben sin, ifølge organisasjonen. Tre av dem, inkludert den afghanske-franske journalisten Mortaza Behboudi som ble pågrepet for over en måned siden, sitter fremdeles fengslet.

Taliban har innført en rekke strenge restriksjoner på mediene og ytringsfriheten i Afghanistan siden de tok makten i august 2021. De har regelmessig pågrepet lokale afghanske journalister, og enkelte har fortalt om hvordan de ble utsatt for overgrep og tortur mens de satt i varetekt.

Et stort antall afghanske journalister lever nå i eksil.

Mohammadyar Majrooh ble pågrepet for fem dager siden etter å ha blitt tilkalt av landets etterretningsbyrå i Kandahar-provinsen. Taliban har ikke sagt hvorfor journalisten ble pågrepet, og løslatelsen kommer ifølge AFJC med visse betingelser, hvis art er uklar.

Powered by Labrador CMS