Administrerende direktør i Dagsavisen  Eirik Hoff Lysholm. Foto:Kathrine Geard
Administrerende direktør i Dagsavisen Eirik Hoff Lysholm. Foto:Kathrine Geard

Millionoverskudd i Dagsavisen

Og det er en stund siden sist.

Tallenes tale er ennå ikke helt klare, men Journalisten får bekreftet at Dagsavisen i fjor fikk til en positiv drift av avisen. I millionstørrelse.

Det hører da med til historien at den Mentor Medier-eide avisen også er den største mottakeren av produksjonsstøtte fra staten. I 2012 fikk Dagsavisen i overkant av 41 millioner kroner i direkte pressestøtte.

Administrerende direktør Eirik Lysholm bekrefter at det er snakk om et overskudd, men vil ikke si noe om hvor stort driftsoverskuddet er. Han legger til at det er første gang Dagsavisen har hatt overskudd på driften siden navneskiftet fra Arbeiderbladet på 90-tallet.

Konsernløft

Dagsavisen leverte riktignok et overskudd i 2006, men dette var etter skatt og avskrivning. Driften har ikke vært positiv tidligere. Endringen mener Lysholm kommer av at avisen er kommet inn i et konsern igjen etter flere år på egne bein.

– Vi begynner nå se de økonomiske virkningene av å tilhøre et større konsernmiljø som Mentor Medier. Det er også gledelig at det verste opplagsfallet ser ut til å være unnagjort. Selv om 2012-tallene vil vise en opplagsnedgang, går vi inn i 2013 med flere abonnenter enn vi hadde i snitt i 2012.

Nå venter de i avisen spent på å se hva Aftenpostens nedleggelse av Aften som selvstendig avis vil kunne bety for Dagsavisens opplag.

– 2013 blir et spennende år, og vi skal i alle fall gjøre vårt beste for å gi annonsører og abonnenter et kompakt kvalitetsalternativ når det forsvinner en avis med 100.000 i opplag.