Marit Eriksdatter Gjellan (31), Fride Næss Nonstad (26) og Anne Lindholm (26) får fast jobb Aftenpostens Forklart.
Marit Eriksdatter Gjellan (31), Fride Næss Nonstad (26) og Anne Lindholm (26) får fast jobb Aftenpostens Forklart.

Disse tre får fast jobb i Aftenpostens Forklart

Rekruttert til Norges største nyhetspodkast.

Publisert Sist oppdatert

Aftenposten har ansatt Marit Eriksdatter Gjellan (31), Fride Næss Nonstad (26) og Anne Lindholm (26) i faste stillinger i Forklart, skriver Aftenposten i ei pressemelding.

Podkasten Forklart har på ett og et halvt år blitt et av Aftenpostens viktigste nyhetsprodukter. Avisa lyste før jul ut to stillinger til podkasten, som Gjellan og Nonstad fikk, blant over 100 søkere.

Gjellan er utdannet radiojournalist og kommer fra NRK, der hun har jobbet som radioreporter i nyhetene og med radiodokumentar i P3.

Nonstad er også journalistutdannet og har jobbet som radioprodusent i NRK og podkastprodusent for Monster.

– Vi har kunnet velge fra øverste hylle i ansettelsesprosessen, og både Marit og Fride har imponert oss med sin kunnskap om hva god lyd er og hvordan den lages. Det er ingen tvil om at Forklart-lytterne vil få enda bedre lydfortellinger i øret med disse to på laget, sier Karoline Fossland, som er avdelingsleder for lyd i Aftenposten, ifølge meldinga.

Anne Lindholm (26) har vært midlertidig ansatt som klipper i Forklart siden sommeren, og ansettes nå i fast stilling som episodeprodusent.

– Anne har imponert oss veldig siden hun startet hos oss i høst. Hun har allerede bidratt til å løfte Forklarts lydbilde markant, sier Fossland.

Siden oppstarten i oktober 2018 har Forklart blitt lastet ned over 15 millioner ganger, ifølge Aftenposten. Podkasten er nå 5. størst på podtoppen.no, og den største nyhetspodkasten i Norge.

Powered by Labrador CMS