Mediefolk:

Arild Kveldstad er ansatt som rådgiver i Norsk Presseforbund.
Arild Kveldstad er ansatt som rådgiver i Norsk Presseforbund.

Aftenposten-veteran ansatt som rådgiver i Norsk Presseforbund

Arild Kveldstad blir ny rådgiver.

Publisert

«Mangeårig redaktør i Aftenposten, Arild Kveldstad, er ansatt som rådgiver i Norsk Presseforbund», skriver Norsk Presseforbund på egen nettside.

Kveldstad har jobbet i Aftenposten siden 1985, i mange ulike leder- og redaktørroller. I perioden fra 2014-2018 var han stabssjef og etikkredaktør, oppsummerer presseforbundet..

– Jeg er veldig glad for å få Arild på laget og er sikker på at han vil bidra til å gjøre det presseetiske arbeidet vårt enda bedre. Hans bakgrunn som etikkredaktør i en av Norges største aviser, gir ham en unik erfaring til å håndtere et økende antall klager til PFU, sier generalsekretær Elin Floberghagen til egen nettside.

Hun legger til:

– Dessuten vil han kunne bidra sterkt til å øke kunnskapen om hvor viktig presseetikken er, både i redaksjoner og hos publikum.

Selv sier Kveldstad at journalistikken i Norge på mange områder aldri har vært bedre.

– Men god presseetikk er avgjørende for å opprettholde en høy journalistisk standard. Da må diskusjoner om presseetikk være en vesentlig del av det daglige arbeidet i redaksjonene. Min erfaring er også at systematisk kursing og trening er nødvendig. Ikke for å gjøre oss mer forsiktige, men tvert imot gjøre oss så trygge i de etiske vurderingene at vi kan ta nødvendige, tøffe valg når kritikkverdige forhold skal avsløres, sier Kveldstad til presseforbundets nettside.

Kveldstad begynner i presseforbundet 25. mai.

Powered by Labrador CMS