Grethe Wiig Samdal, Marie Havnen og Karoline Fossland er årets finalister i kåringen av Årets talent. Foto: Privat / Eline Kirkebø
Karoline Fossland / Schibsted
Grethe Wiig Samdal, Marie Havnen og Karoline Fossland er årets finalister i kåringen av Årets talent. Foto: Privat / Eline Kirkebø Karoline Fossland / Schibsted

En av disse blir Årets talent

Innovative, kreative og talentfulle.

Publisert Sist oppdatert

Neste uke skal Medienettverket – forum for kvinner i ledelse dele ut prisen for Årets talent på sitt høstmøte. Dette er finalistene: Grethe Wiig Samdal, Marie Havnen og Karoline Fossland.

Juryens begrunnelser:

Grethe Wiig Samdal (35), leder for brukermarked i Bergens Tidende:

Hun hoppet inn i sin rolle som vikar, men har i 2019 ledet arbeidet med BTs brukerinntekter på en svært god måte. Resultatene er ikke til å kimse av: De digitale brukerinntektene har økt med 43 prosent! Særlig i prosjektet med å øke inntektene fra hver enkelt abonnent, trekkes hennes innsats fram. Kolleger beskriver henne som innovativ, ydmyk, åpen og lyttende.

Marie Havnen (32), utviklingsredaktør i Firda:

Marie Havnen har vært en sterk bidragsyter for at Firda har klart å snu en negativ opplagsutvikling, og å omstille huset fra papir til digital. Firda når nå et yngre publikum, og treffer flere kvinner enn tidligere.Firda ble Årets mediehus i Amedia i år, mye på grunn av sin oppsiktsvekkende raske digitale vekst. Hun beskrives som en strategisk og lærevillig leder med ekstremt høy arbeidskapasitet.

Karoline Fossland (31), leder for Aftenpostens satsning på lyd:

Karoline Fossland har vært avgjørende for lanseringen og oppbyggingen av nyhetspodkasten «Forklart», som nylig rundet svimlende 10 millioner avspillinger. Podkasten tiltrekker seg nye, unge brukere for Aftenposten, og kan slå i bordet med å være lønnsom allerede fra første driftsår. Som leder beskrives hun som tydelig, entusiastisk og kreativ, og hun har beviselig stor gjennomføringskraft.

Juryen har bestått av: Juryleder Mari Midtstigen, Grethe-Gynnhild Johnsen, Heidi Wiggen, Svein-Erik Hole, Christina Dorthellinger og Tone Tveøy Strøm-Gundersen.

Tidligere vinnere:

  • 2011 Trine Fjellberg Falnes, TV 2
  • 2012 Margrete Hansen, Nettavisen
  • 2013 Børrea Schau-Larsen, Bergens Tidende
  • 2014 Camilla Bjørn, VG
  • 2015 Susanne Kaluza, Egmont Publishing
  • 2016 Tora Bakke Håndlykken, VG
  • 2017 Jorun Berntsen, Aftenposten
  • 2018 Anniken Renslo Sandvik, Finnmarken
Powered by Labrador CMS