Grethe Wiig Samdal, Marie Havnen og Karoline Fossland er årets finalister i kåringen av Årets talent. Foto: Privat / Eline Kirkebø Karoline Fossland / Schibsted

En av disse blir Årets talent

Innovative, kreative og talentfulle.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Neste uke skal Medienettverket – forum for kvinner i ledelse dele ut prisen for Årets talent på sitt høstmøte. Dette er finalistene: Grethe Wiig Samdal, Marie Havnen og Karoline Fossland.

Juryens begrunnelser:

Grethe Wiig Samdal (35), leder for brukermarked i Bergens Tidende:

Hun hoppet inn i sin rolle som vikar, men har i 2019 ledet arbeidet med BTs brukerinntekter på en svært god måte. Resultatene er ikke til å kimse av: De digitale brukerinntektene har økt med 43 prosent! Særlig i prosjektet med å øke inntektene fra hver enkelt abonnent, trekkes hennes innsats fram. Kolleger beskriver henne som innovativ, ydmyk, åpen og lyttende.

Marie Havnen (32), utviklingsredaktør i Firda:

Marie Havnen har vært en sterk bidragsyter for at Firda har klart å snu en negativ opplagsutvikling, og å omstille huset fra papir til digital. Firda når nå et yngre publikum, og treffer flere kvinner enn tidligere.Firda ble Årets mediehus i Amedia i år, mye på grunn av sin oppsiktsvekkende raske digitale vekst. Hun beskrives som en strategisk og lærevillig leder med ekstremt høy arbeidskapasitet.

Karoline Fossland (31), leder for Aftenpostens satsning på lyd:

Karoline Fossland har vært avgjørende for lanseringen og oppbyggingen av nyhetspodkasten «Forklart», som nylig rundet svimlende 10 millioner avspillinger. Podkasten tiltrekker seg nye, unge brukere for Aftenposten, og kan slå i bordet med å være lønnsom allerede fra første driftsår. Som leder beskrives hun som tydelig, entusiastisk og kreativ, og hun har beviselig stor gjennomføringskraft.

Juryen har bestått av: Juryleder Mari Midtstigen, Grethe-Gynnhild Johnsen, Heidi Wiggen, Svein-Erik Hole, Christina Dorthellinger og Tone Tveøy Strøm-Gundersen.

Tidligere vinnere:

  • 2011 Trine Fjellberg Falnes, TV 2
  • 2012 Margrete Hansen, Nettavisen
  • 2013 Børrea Schau-Larsen, Bergens Tidende
  • 2014 Camilla Bjørn, VG
  • 2015 Susanne Kaluza, Egmont Publishing
  • 2016 Tora Bakke Håndlykken, VG
  • 2017 Jorun Berntsen, Aftenposten
  • 2018 Anniken Renslo Sandvik, Finnmarken
Powered by Labrador CMS