Mediefolk:

– Selv føler jeg at dette er noe jeg har jobbet mot siden jeg var 14 år, sier Daniel Røed-Johansen, som nå blir sportskommentator.
– Selv føler jeg at dette er noe jeg har jobbet mot siden jeg var 14 år, sier Daniel Røed-Johansen, som nå blir sportskommentator.

Daniel Røed-Johansen er ansatt som sportskommentator i Aftenposten

– Han vet hvilke arbeidsmetoder og fortellerteknikker som skal til for å nå ut til leserne.

Publisert Sist oppdatert

Daniel Røed-Johansen har det som skal til for å bli en ledende kommentatorstemme i sportsjournalistikken, mener Aftenposten - som i dag kan fortelle at avisen har ansatt 27-åringen som sin nye sportskommentator.

– Vi har stor tro på at Daniel vil bli en ledende kommentatorstemme i sportsjournalistikken. Han har stor kunnskap om idrettspolitiske spørsmål internasjonalt, og han kjenner godt til grasrota i idretten. Vi vet at Daniel er i stand til å analysere og forklare våre lesere og lyttere hvordan ting henger sammen i idretten, både på og utenfor banen, sier Tone Tveøy Strøm-Gundersen, nyhetsredaktør i Aftenposten, i en pressemelding.

– Daniel er kunnskapsrik, og han vet hvilke arbeidsmetoder og fortellerteknikker som skal til for å nå ut til leserne våre, fortsetter nyhetsredaktøren.

Det siste halvannet året har han jobbet i Aftenpostens nyhetsavdeling med korona-epidemien. Før det var han tilknyttet Aftenpostens sportsavdeling.

Som journalist i sportsredaksjonen dekket han blant annet Magnus Carlsens første VM-tittel og fotball-VM i Brasil.

– Jeg er utrolig glad over å få denne tilliten. Selv føler jeg at dette er noe jeg har jobbet mot siden jeg var 14 år. Men dette er bare starten. Nå skal jeg legge den ned innsatsen som kreves for å vise meg tilliten verdig, sier Røed-Johansen.

Powered by Labrador CMS