Per Valebrokk.
Per Valebrokk.

E24 øyner lys i tunnel

Etter et begredelig 2010 tror næringslivavisen på overskudd i år.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I løpet av sine snart seks driftsår er det kun ett år Schibsteds næringslivsavis E24 har tjent penger i Norge, og det er fire år siden. Men det kan være små tegn til forbedringer.

Her kan du se E24s økonomiske utvikling fra 2006 til 2009.

Vekst uten barter

I 2009 leverte E24 et driftsunderskudd på like under 4,7 millioner kroner. Det underskuddet ble i fjor redusert med 700.000 kroner. Sammenlignet med året før falt driftsinntektene i fjor med nesten halvannen millioner kroner til 29,1 millioner.

At inntektene falt i fjor skyldes også, ifølge ansvarlig redaktør Per Valebrokk, barteravtalen E24 hadde med sine eiere Aftenposten og VG. Denne går ut på at partene har annonsert hos hverandre, og så ført opp som kostnader og inntekter slik at det går i null. Barterinntektene var i fjor langt lavere enn året før. Justert for disse inntektene hadde E24 en moderat inntektsøkning i løpet av 2010.

Turbulent år

 Redaktøren forteller om et turbulent fjor år hvor eiere kranglet seg mellom, og Aftenposten solgte seg ut av selskapet slik at VG ble sittende igjen som eneeier. Samtidig, da selskapet begynte å se de mørke finanskriseskyene forsvinne fra horisonten, forsvant også to av selgerne. Dette ga utslag utover høsten.

Valebrokk forklarer at det nå er tatt grep for å forhindre at selskapet blir liggende med slagside som følge at selgere forlater gjennom å utvide salgsapparatet.

– Vi har styrket salgsapparatet, og sitter nå med en fantastisk dyktig salgsorganisasjon som leverer på budsjettene sine og som vi forventer mye spennende fra fremover.

Lys i tunnelen

 

Men i år ser det så meget lysere ut for næringslivsavisen. Allerede i første halvår gikk selskapet med et svakt overskudd, men det er ikke bare det som gjør redaktøren og direktøren begeistret. En inntektsvekst på 33 prosent i første halvår, sammenlignet med fjoråret, gir grunn til glede.

– Vi tror på overskudd i år og satser på overskudd også neste år. Ambisjonene er jo at vi skal gå i pluss hvert år. Vi skriver om bedrifters opp- og nedturer, nå vet vi en del om det selv også.

 

– Vi har styrket salgsapparatet, og sitter nå med en fantastisk dyktig salgsorganisasjon som leverer på budsjettene sine og som vi forventer mye spennende fra fremover.

Powered by Labrador CMS