Espen Egil Hansen går over i en direktørstilling i Schibsted.
Espen Egil Hansen går over i en direktørstilling i Schibsted.

Espen Egil Hansen går av som sjefredaktør i Aftenposten

Blir direktør i konsernet Schibsted, melder avisen selv.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble det klart på et allmøte i Aftenposten at sjefredaktør Espen Egil Hansen, går av ved årsskiftet. Han skal gå over i en direktørstilling i Schibsted.

– Dette føles vemodig. Men samtidig er det noe fint med å gi seg på et tidspunkt der avisen man er så glad i er i godt skikk. Vi ansetter folk og satser journalistisk. På det personlige planet er jeg 54 år gammel, og skal jeg gjøre noe helt nytt så er dette et godt tidspunkt, sier Hansen til egen avis.

Fra 2008 til 2013 var han ansatt som redaktør i VG, hvor han blant annet ledet satsingen på VG Nett. 2. desember 2013 tok han over som sjefredaktør i Aftenposten etter Hilde Haugsgjerd. Ett år senere ble han også ansatt som administrerende direktør.

Schibsteds konsernsjef Kristin Skogen Lund skryter av Hansen, og mener han har vært sentral både i bygge opp VG Nett, og i å endre Aftenposten.

– Det har gitt ham en unik kompetanse som Schibsted ønsker å utnytte på konsernnivå. Derfor er jeg veldig glad for at han nå tar ansvar for å utforske og meisle ut strategien for nye mediekonsepter i Schibsted, ingen i våre rekker er bedre egnet enn ham til å lede dette arbeidet, sier hun til Aftenposten.

Klubbleder Gunnar Kagge mener Hansen har vært avgjørende for at Aftenposten har kommet så langt som de har kommet.

– Han er en karismatisk person, med sterk tro på seg selv. Det har hjulpet ham til å få med redaksjonen på vanskelige omstillinger. Men han har til tider trodd så sterkt på seg selv at han ikke har hørt på råd fra andre. Omstillingen har vært nødvendig, men de kunne vært mindre smertefulle om han hadde lyttet til gode råd fra ansatte, sier Kagge til Aftenposten.

Les hele saken hos Aftenposten.

Powered by Labrador CMS