Sjefredaktør Espen Egil Hansen må kutte kostnader et drøyt halvår etter at han tiltrådte stillingen. Foto: Birgit Dannenberg
Sjefredaktør Espen Egil Hansen må kutte kostnader et drøyt halvår etter at han tiltrådte stillingen. Foto: Birgit Dannenberg

Aftenposten tar nye kutt

Sluttpakketilbud går til alle i avisen.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag er de ansatte i Aftenposten informert om at de må gjennom nok en slankekur. Sviktende annonsemarked gjør at avisene må kutte kostnader. Det melder avisen selv.

Leder Frank Lynum i redaksjonsklubben bekrefter sluttpakkene overfor Journalisten. Han kunne ikke kommentere kuttene ytterligere fordi han var på vei inn i et allmøte onsdag ettermiddag. Han viser til en melding fra klubben:

– Klubben er aldri glad for at nedbemanning blir løsningen når ledelsen vil forbedre lønnsomheten i bedriften. Men vi er fornøyd med at vi har fått gjennom våre to viktigste krav også i denne nedbemanningsrunden: Kravet om frivillighet og kravet om åpne sluttpakker til alle, sier Lynum i meldingen.

Han beskriver stemningen i avisen som bedre enn ved de forrige kuttrundene i 2009 og 2012.

 – Ledelsen kommuniserer annerledes, og er klare på at de aller, aller fleste skal fortsette å jobbe i Aftenposten.

AFP

Ifølge Aftenposten vil de som takket nei til AFP ved forrige kuttrunde høsten 2012 få tilbudet på nytt nå. Andre yngre ansatte får ikke det samme tilbudet nå.

– Situasjonen for Aftenposten er en helt annen nå enn høsten 2012, og denne runden er på et lavere og helt annet nivå. Dette er ikke uttrykk for en krise i avisen, men for at kostnadsnivået fortsatt er for høyt. Dette er føre-var fra vår side, sier sjefredaktør Espen Egil Hansen i egen avis.

Pakker

Ifølge klubben er pakkene for de eldste en måned dårligere enn i 2012. Beste uttelling gir 21 måneders etterlønn.

For de yngste beskrives tilbudet som vesentlig dårligere, men uten å tallfeste månedene. 

– Men etter påtrykk fra klubben betydelig bedre enn det ledelsen opprinnelig ønsket, heter det fra Lynum.

Drøfter i sør

I Fædrelandsvennen forteller administrerende direktør Harald Jacobsen at bedriften er inne i en prosess hvor det legges planer for fremtidig struktur.

- Vi kommer ikke utenom å måtte tilby sluttpakker, sier han og understreker at det ennå ikke er klart når runden med tilbud om pakker begynner. Det avhenger, sier han, av drøftingene som ledelsen gjennomfører med de ansatte.

Sluttpakkene vil være innenfor de rammene Aftenposten har lagt opp, men vil være lokalt tilpasset og kanskje ha en annen profil på enkelte områder.

Ikke kutt i Aftenbladet

I Stavanger Aftenblad er det ikke kutt på trappene.

– Ingen kutt i redaksjonen, nei, skriver klubbleder Julie Teresa Olsen i en SMS til Journalisten.

Saken oppdateres.

Powered by Labrador CMS