– Samlet utgjør disse tegningene en minnebok over et langt år vi helst vil glemme, sier Fredrik Skavlan.
– Samlet utgjør disse tegningene en minnebok over et langt år vi helst vil glemme, sier Fredrik Skavlan.

Har donert 24 originale korona-tegninger til Nasjonalbiblioteket

Tegningene har stått på trykk i Aftenposten.

Publisert Sist oppdatert

Fredrik Skavlan donerer 24 originale tegninger utført med tusj og akvarell til Nasjonalbibliotekets samling. Alle tegningene er fra 2020-2021 og har livet under koronaperioden som tema, skriver Nasjonalbiblioteket i en pressemelding.

En torsdag i mars 2020 kom jeg hjem fra London og det som skulle bli min hittil siste TV-innspilling med fullt publikum. Og som vanlig skulle jeg levere en tegning til Aftenpostens lørdagsutgave. Men fra å kunne velge fritt blant temaer som illustrerer «tidsånden», fantes det plutselig bare én ting som forente oss, uke etter uke, måned etter måned, sier Skavlan - og legger til:

– Samlet utgjør disse tegningene en minnebok over et langt år vi helst vil glemme. La oss krysse fingrene for at de kjennes håpløst utdaterte i en ikke altfor fjern fremtid.

Tegningene har stått på trykk i Aftenposten og er publisert på Instagram.

– For Nasjonalbiblioteket er det viktig å få samlet inn og bevart materiale som dokumenterer og skildrer det norske samfunnet i koronaperioden. Disse tegningene fanger inn og viser oss mange aspekter ved livet i en pandemi, som fortsatt pågår, sett med Skavlans skråblikk. Vi er derfor veldig glade for å få denne donasjonen fra Fredrik Skavlan, sier seksjonsleder Arthur Tennøe ved Nasjonalbiblioteket.

Tre tegninger fra samlingen:

Powered by Labrador CMS