– Samlet utgjør disse tegningene en minnebok over et langt år vi helst vil glemme, sier Fredrik Skavlan.
– Samlet utgjør disse tegningene en minnebok over et langt år vi helst vil glemme, sier Fredrik Skavlan.

Har donert 24 originale korona-tegninger til Nasjonalbiblioteket

Tegningene har stått på trykk i Aftenposten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredrik Skavlan donerer 24 originale tegninger utført med tusj og akvarell til Nasjonalbibliotekets samling. Alle tegningene er fra 2020-2021 og har livet under koronaperioden som tema, skriver Nasjonalbiblioteket i en pressemelding.

En torsdag i mars 2020 kom jeg hjem fra London og det som skulle bli min hittil siste TV-innspilling med fullt publikum. Og som vanlig skulle jeg levere en tegning til Aftenpostens lørdagsutgave. Men fra å kunne velge fritt blant temaer som illustrerer «tidsånden», fantes det plutselig bare én ting som forente oss, uke etter uke, måned etter måned, sier Skavlan - og legger til:

– Samlet utgjør disse tegningene en minnebok over et langt år vi helst vil glemme. La oss krysse fingrene for at de kjennes håpløst utdaterte i en ikke altfor fjern fremtid.

Tegningene har stått på trykk i Aftenposten og er publisert på Instagram.

– For Nasjonalbiblioteket er det viktig å få samlet inn og bevart materiale som dokumenterer og skildrer det norske samfunnet i koronaperioden. Disse tegningene fanger inn og viser oss mange aspekter ved livet i en pandemi, som fortsatt pågår, sett med Skavlans skråblikk. Vi er derfor veldig glade for å få denne donasjonen fra Fredrik Skavlan, sier seksjonsleder Arthur Tennøe ved Nasjonalbiblioteket.

Tre tegninger fra samlingen:

Powered by Labrador CMS