Nestleder Thomas Spence i NJ. Foto: Birgit Dannenberg
Nestleder Thomas Spence i NJ. Foto: Birgit Dannenberg

– En flink og ambisiøs leder

Men NJ-leder Thomas Spence har også skjelt ut Hilde Haugsgjerd.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

To år etter at Journalisten første gang fortalte at sjefredaktør Hilde Haugsgjerd vurderte å gå av med AFP ved fylte 62 år, ble det i dag klart at hun går av som sjefredaktør i Aftenposten. Nesten et år før tidspunktet som er varslet.

NJ-leder Thomas Spence har arbeidet sammen med Haugsgjerd i både Dagbladet og i Aftenposten. Nyheten overrasker ham ikke.

– Jeg opplever henne som flink og ambisiøs medarbeider og leder. Vi har kranglet og vi har forhandlet. Jeg har til og med stått med ropert og skjelt henne ut da hun ga ut streikebryteravis under en av våre konflikter, men aldri hatt problem med å ha et godt forhold. Hilde har klart å skille mellom private og profesjonelle roller.

Skapte dårlig arbeidsmiljø

Haugsgjerd har ledet Aftenposten gjennom flere kostnadsprosesser siden tiltredelsen. NJ har vært kritisk til flere sider av prosessen. Spesielt i fjor høst.

– De gikk for fort fram, fikk ikke prosessen forankret og hadde heller ikke de ansatte med. Det har til dels skapt store arbeidsmiljøproblemer i Aftenposten. Og det er synd. Men så skal det også sies at det er ingen lett jobb å være toppsjef i en så stor avis som Aftenposten, som merker de tøffe tidene bedre enn noen andre.

Spence tviler på at det eksisterer noen ideelle sjefredaktør for Aftenposten.

– Men etterfølgeren må ha bred redaksjonell bakgrunn, nyte stor tillit og kunne skape entusiasme i redaksjonen. Og så må kandidaten ha veldig stor forståelse for marked og teknologi, og kunne bringe Aftenpostens gode navn videre.

 

Powered by Labrador CMS