Aftenposten har slettet et intervju med en kvinne som skulle være skutt i Pride-skytingen i Oslo sentrum i sommer.
Aftenposten har slettet et intervju med en kvinne som skulle være skutt i Pride-skytingen i Oslo sentrum i sommer.

Aftenposten, NRK og Avisa Oslo har slettet artikkel om Pride-skytingen

– Kan ikke kontrollere opplysningene godt nok til å stå inne for dem.

Publisert Sist oppdatert

Aftenposten trekker og beklager en omfattende artikkel om to mennesker som skulle ha blitt skutt under masseskytingen i Oslo 25. juni i år, natten før Pride-markeringen.

Artikkelen ble publisert to dager etter skytingen, og inneholdt opplysninger om to personer som skulle være skutt i hendelsen.

Nå kan avisa ikke gå god for opplysningene i saken:

«Aftenposten har etter publiseringen fått informasjon som tyder på at kontrollen med opplysningene i artikkelen ikke har vært god nok. Det innebærer at vi ikke kan stå inne for at artikkelen gir en korrekt fremstilling. Publiseringen bryter med Aftenpostens presseetiske standard og er slettet fra Aftenposten.no», skriver avisa selv torsdag kveld.

– Vi kan ikke kontrollere opplysningene godt nok til å stå inne for dem, sier nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen om saken til VG.

Også NRK og Avisa Oslo har avpublisert et intervju med samme kilde som Aftenposten brukte, skriver VG.

– Etter at vi ble kjent med at Aftenposten avpubliserte sin sak, har vi gjort egne undersøkelser, og valgt å avpublisere vår artikkel, skriver nyhetssjef Stian Haraldsen i NRK til avisa, og varsler en bredere forklaring fredag.Powered by Labrador CMS