Flere håndholdte rekorder i VG

Sofatid og julegaver endret trafikkbildet til landets største nettsted.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det lå flate gaver med berøringsskjerm under mange juletrær. Det merktes også på trafikkbildet til VG Nett og andre nettaviser.

Første juledag hadde nettstedet 54.000 flere unike brukere fra nettbrett enn på en gjennomsnittsdag.

– Og siden har det bare gått oppover. Dette er et mønster vi har sett de siste årene og har med at det lå mange brett under juletrærne. Da er det hyggelig at det første de gjør når brettet tas i bruk er å gå på VG Nett, sier redaktør digital, Espen Egil Hansen.

– Så dere har feiret med kake nå da?

– Det er alltid noe å feire i VG. Skulle vi hatt kake hver gang vi ferier ville Vektklubben gått enda bedre, sier Hansen og humrer.

Mobilen ble størst

Dersom kake skal serveres i VG-huset, er det neppe nettbrettene som betaler regningen. Mobiltelefonen derimot, den snudde trafikkbildet kraftig den første dagen i det nye året.

Den ble en merkedag.

– 1. januar er første gangen vi ser på at det er flere besøk fra mobilfronten enn på PC/Mac-fronten. Det henger nok sammen med at vi bruker den skjermen som er tilgjengelig. Og på en fridag hvor det er hopprenn og det skjer store ting i USA, så griper vi mobilen. Men på hverdagene står PCen høyest.

Dreiningen mot mobile plattformer har vært en økende trend de siste par årene. Det betyr at det nettavisene får nye krav til innholdsproduksjonen.

VG har internt søkt etter folk som kan gå nattvakter og sørge for at nettbrukerne skal få en ny topp å se på når de våkner. I dag, med mindre noe stort skjer, vil toppen være den samme som da de la seg.

Det er et problem siden tallene viser at flere og flere surfer på senga.

Mobilerekorder flere steder

I Aftenposten forteller nettredaktør Skjalg Engebø at også de har hatt rekorder på mobile plattformer. Mens det vanligvis vil være rundt tre av ti brukere som surfer på mobil eller nettbrett, var det fire av ti som gjorde dette i romjula.

– Dette er det høyeste tallet vi har hatt noen gang.

I Dagbladet skal antallet unike brukere fra iPad ha vært 39 prosent flere første og annen juledag enn snittet har vært de fire siste ukene.

Powered by Labrador CMS