Erling Lae. Foto: Pia Prestmo
Erling Lae. Foto: Pia Prestmo

Lot homohetsen ligge

Aftenpostens diskusjonsforum lot en lite hyggelig oppfordring til Erling Lae ligge ute i et døgn.

Publisert Sist oppdatert

Fra lørdag ettermiddag til søndag ettermiddag lot Aftenposten et sjikanerende innlegg fra «Ella» ligge ute i en diskusjon rundt byrådsleder Erling Laes foredrag i Vrådal.

Lae argumenterte rundt retorikken til Frp og islamifiseringen av Norge. «Ella» argumenterte at han burde gjennomføre seksuelle handlinger på kompisen og kalte den profilerte Høyre-politikeren en «homojævel».

Lei hets

– Akkurat det er jeg vant med, sier Lae over telefonen.

– Hvordan blir du vant til slikt?

– Eller, vant og vant. Du kan si jeg har vent meg til at grumset kommer. Det er to temaer hvor man blir skylt ned med sjikane, grovheter og hets; det er innvandring og homofili, forteller byrådslederen.

Han mener at med slike debatter på nettet er det ikke nødvendigvis Siv Jensen som er modig med sine utspill, men heller de som tar til motmæle. Lae mener at de som velger å gjøre nettopp det, må tåle langt mer.

Vil ikke skjerpe reglene

Til tross for at det aktuelle innlegget ble liggende ute i over et døgn og at det til stadig dukker opp tilsvarende innlegg om andre mennesker i andre fora, ønsker ikke Lae strengere regler for nettdebatten.

– Det handler om ansvar og går det et døgn før grov sjikane fjernes, må nettredaktøren skjerpe seg, sier Lae og understreker at han selv ikke så det aktuelle innlegget.

Godt vant

Lae synes det er et stort problem at innlegg på linje med «Ellas» blir liggende lenge ute. Byrådslederen mener at nettavisene godt kan bli flinkere til å luke dem ut.

– Nå bør kanskje den personen vernes mot seg selv, sier han og legger til at personen i tillegg er anonym, noe som heller ikke synes å begeistre Lae spesielt.

Tidligere har byrådslederen i Oslo tatt vare på sjikanene som har vært rettet mot ham på de ulike nettforumene. Nå er han selv deltaker i debatten og har tatt et annet grep:

– Jeg har deltatt selv og har etter hvert begynt å ta igjen. Sjikanen sier ikke noe om meg, men om avsender.

Beklager

Aftenposten har tirsdag sendt brev til Erling Lae hvor avisen beklager innlegget i debattråden, og at det ble liggende såpass lenge. Nettredaktør Frank Gander forteller at det er menneskelig svikt som førte til at innlegget ikke ble fjernet tidligere.

Han viser videre til at det var få innom debattråden, og ingen har anmeldt innlegget, slik det oppfordres til. Hadde så skjedd, så ville innlegget vært fjernet i løpet av kort tid.

– Aftenpostens debattsentral var preget av særdeles høy aktivitet denne helgen med flere hundre innlegg i kø for moderatorene til enhver tid. Det er i gjennomgangen av disse innleggene at moderator har oversett det støtende innlegget i en ellers saklig debattråd.

Avsenderen av sjikanen er utestengt fra Aftenpostens debattforum.

Powered by Labrador CMS