Agderposten-journalist Øystein Bjerkestrand forstår lite av at han er boikottet av Amazon Grimstad.
Agderposten-journalist Øystein Bjerkestrand forstår lite av at han er boikottet av Amazon Grimstad.

Agderposten-journalisten boikottes av fotballag:
– Fryktelig snodig

Trøbbel etter dekning av fotballkonflikt.

Publisert Sist oppdatert

Lokalavisen Agderposten har lenge dekket en konflikt i toppserieklubben Amazon Grimstad. Etter søndagens seriestart i 1. divisjon ble det klart at journalist Øystein Bjerkestrand nå er boikottet av klubben.

Ifølge Agderposten selv fikk Bjerkestrand en sms da han ba om begrunnelse:

Det skriver trener i Amazon Grimstad, Andreas Schoute, at avisen er informert om at de ikke ønsker å la seg intervjue av Bjerkestrand.

– En vi ikke ønsker å snakke med

Boikotten av Bjerkestrand kommer i kjølvannet av Agderpostens dekning av en konflikt i Amazon Grimstad, der man har ønsket å skille ut elitesatsingen fra breddefotballen.

Laget er Sørlandets beste kvinnelag, og da det kom frem at det var et ønske om å flytte hele satsingen til Kristiansand og Start, ble det veldig mye bråk, ifølge sjefredaktør i Agderposten, Katrine Lia.

Bjerkestrand har fulgt konflikten tett, og ifølge Lia er dette årsaken til boikotten. I sms-en som journalisten fikk tilsendt, skriver treneren at Bjerkestrand har en «ukritisk bruk av sine kilder» og videre at en «følt bevisst negativ holdning overfor oss har kommet til et tålepunkt».

Trener Andreas Schoute sier til Journalisten at boikotten ikke gjelder Agderposten som avis.

– Vi ønsker alle journalister velkommen, men det er en journalist vi ikke ønsker å snakke med.

– Hvorfor det?

– Jeg har sagt det til Agderposten, og så får resten være mellom oss og Agderposten, sier han.

– Får ikke håndplukke

Sjefredaktør Lia sier til Journalisten at boikotten er beklagelig, og at Bjerkestrand har gjort en god jobb. Hun sier de ikke har mottatt noen klager og at det hele var litt overraskende, særlig med tanke på at Bjerkestrand søndag var tilstede for å dekke en vanlig fotballkamp.

Amazon Grimstad-trener Andreas Schoute blir intervjuet av en annen avis etter kampen søndag.
Amazon Grimstad-trener Andreas Schoute blir intervjuet av en annen avis etter kampen søndag.

– Vi har ikke et ubegrensa antall sportsjournalister. og de dekker både kamper og tyngre nyhetssaker. Det er ikke sånn at aktører får håndplukket journalister. Jeg vil egentlig bare oppfordre Amazon Grimstad til å ta oss godt i mot, og jeg har full tillit til Øystein Bjerkestrand, sier hun.

Agderposten ønsker ikke å bli oppfattet som part i saken, sier Lia, og har ingen agenda utover å belyse utfordringene som har vært i klubben.

– Vi kommer til å fortsette å stille spørsmål, og har dyktige journalister på området. Men det gjør det litt vanskelig å dekke kamper når treneren ikke ønsker å snakke med oss etter kampen, avslutter hun.

Overrasket journalist

Bjerkestrand selv sier til journalisten at hele situasjonen er fryktelig snodig, og at han egentlig skjønner veldig lite av det.

– Det har vært en fastlåst konflikt mellom Amazon Grimstad og elitesatsingen Amazon elite som er veldig naturlig å dekke. Det er i skjæringspunktet mellom bredde- og toppfotball og vi har et veldig bredt kildetilfang og fått mange gode kilder. Rent faglig står jeg veldig godt i den saken, og ingen har utfordra det heller, sier han.

Under arbeidet med konflikten har det vært vanskelig å få tilsvar fra Amazon Elite, sier Bjerkestrand, og dermed har dekningen vært veldig tidkrevende.

– Det at de mener jeg har «en følt bevisst negativ holdning» synes jeg er vanskelig å forholde meg til. Vi har hatt korrekt informasjon hele veien, så jeg er usikker på den begrunnelsen. Jeg har aldri vært med på en boikott av meg personlig, og det kom litt bardust på, sier han.

Bjerkestrand har aldri jobbet med en sak der han har snakket med like mange kilder, sier han, og han står veldig trygt på hvordan saken er løst.

– Og jeg kommer til å dekke Amazon med full styrke fremover også, avslutter Bjerkestrand.

Powered by Labrador CMS