Shireen Abu Akleh var Al Jazeeras korrespondent i de palestinske områdene og hadde jobbet for den panarabiske TV-stasjonen siden år 2000.

Drap på journalist

EU krever uavhengig etterforskning av journalist-drap på Vestbredden

EU fordømmer drapet på den palestinsk-amerikanske journalisten Shireen Abu Akleh på den okkuperte Vestbredden. USA og EU ber om gransking.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

EUs utenrikskontor krever i en uttalelse en uavhengig gransking av omstendighetene rundt drapet.

Den 51 år gamle Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble drept mens hun dekket en israelsk militæroperasjon i en palestinsk flyktningleir i Jenin onsdag morgen.

USA ber om at drapet på journalisten blir etterforsket på «transparent vis».

– Vi oppfordrer begge sider til å delta i den etterforskningen så vi kan finne ut hvorfor dette skjedde, sier USAs FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield.

Abu Aklehs arbeidsgiver hevder drapet var overlagt og at israelske soldater skjøt henne i hodet.

Israels statsminister sier det er «sannsynlig» at væpnede palestinere løsnet skuddene som drepte journalisten.

Abu Aklehs kollega Ali al-Samudi ble såret i hendelsen. Han sier det ikke var noen palestinske krigere i nærheten og at de begge hadde hjelmer og vester merket med «PRESS».

En AFP-fotograf rapporterte at israelske styrker åpnet ild i området og at han deretter så Abu Akleh liggende på bakken. Ingen væpnede palestinere var ifølge nyhetsbyråets fotograf å se på det tidspunktet.

Den israelske hæren bekrefter at de gjennomførte en militæroperasjon i flyktningleiren. Men IDF-hæren benekter at israelske soldater gikk målrettet etter journalisten.

– Dødsfallet hennes som en tragedie som aldri skulle ha skjedd, sier IDF-talsmann Amnon Shefler.

Powered by Labrador CMS