FN fordømmer krav om å stenge Al Jazeera

Kravet fra Saudi-Arabia og flere arabiske land om at Qatar stenger TV-kanalen Al Jazeera, er uakseptable, sier FNs høykommissær for menneskerettigheter (OHCHR)

Publisert Sist oppdatert

– Dette er et uakseptabelt angrep mot retten til ytringsfrihet og retten til å mene og uttrykke seg fritt, sier talsmann for OHCHR Rupert Colville fredag.

Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater, Bahrain og Egypt bør heller sørge for å delta i den offentlige debatten hvis de har problemer med utenlandske TV-kanaler, sier han til pressen i Genève.

– Å insistere på at slike kanaler skal stenges, er ekstraordinært, uhørt og åpenbart urimelig, legger talsmannen for FNs menneskerettighetssjef Zeid Ra’ad Al Hussein til.

Hvis Al Jazeera blir stengt, kommer det til å gi mot til andre mektige land som ønsker å undergrave ytringsfriheten, advarer han.

De fire landene krever også at Qatar stenger en rekke andre medier, blant dem Arabi21, Rassd, Al Arabiya Al-Jadeed og Middle East Eye.

Saudi-Arabia har allerede stengt Al Jazeeras kontorer i landet. Egypt stengte mediehusets kontor i Kairo for flere år siden.

Powered by Labrador CMS