Fengslingen av regimekritikeren Aleksej Navalnyj, som returnerte til Russland fra Tyskland i januar, resulterte i protester over hele Russland.
Fengslingen av regimekritikeren Aleksej Navalnyj, som returnerte til Russland fra Tyskland i januar, resulterte i protester over hele Russland.

Redaktører i studentavis siktet etter Navalnyj-omtale

Video skal ha utløste siktelsene.

Publisert

Russiske myndigheter har siktet fire redaktører i en studentavis som dekket protestene etter fengslingen av regimekritikeren Aleksej Navalnyj.

Kvartetten er siktet for å ha oppfordret mindreårige til å delta i ulovlig aktivitet. Politiet ransaket hjemmene deres, avislokalet og leiligheten til to av foreldrene deres, ifølge studentavisen Doxa og en menneskerettighetsgruppe.

Ifølge Doxa knytter siktelsen seg til en video om de landsomfattende protestene til støtte for Navalnyj i januar og februar. I videoen snakkes det om presset elever og studenter møtte før protestene.

Kommunikasjonstilsynet Roskomnadzor krevde at videoen skulle slettes. Tilsynet hevdet at den inneholdt informasjon som oppfordret mindreårige til å delta i ulovlig aktivitet. Avisene fulgte ordren, men tok ut søksmål.

Doxa uttalte onsdag at videoen ikke inneholdt noen oppfordring om ulovlige handlinger og at de sa at unge mennesker ikke burde være redd for å uttrykke sin mening.

– Presset journalistmiljøet har stått overfor nylig, er uten sidestykke, men vi vil ikke stoppe arbeidet vårt. Vi vil fortsette å dekke det som er viktig for unge mennesker og vil fortsette å stå opp for deres rettigheter, skriver studentavisen i en uttalelse.

Redaktørene risikerer opptil tre års fengsel.

Powered by Labrador CMS