Twitter-sjef Jack Dorsey lar Alex Jones og Infowars fortsette på mikrobloggtjenesten. Foto: Brian Solis / CC BY 2.0 / Flickr.com
Twitter-sjef Jack Dorsey lar Alex Jones og Infowars fortsette på mikrobloggtjenesten. Foto: Brian Solis / CC BY 2.0 / Flickr.com

Twitter-sjef forsvarer seg, vil ikke «reagere på ytre press»

Vil ikke kast ut Alex Jones.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Twitter-sjef Jack Dorsey møter mye kritikk for ikke å ha kastet kontroversielle Alex Jones og Infowars ut av tjenesten, men sier: – Vi vet det er tøft for mange, men årsaken er enkel: Han har ikke brutt reglene våre.

Jones, som regnes som konspirasjonsteoretiker på ytre høyre, har fått sine kanaler, sider og podkaster radert fra plattformer som Facebook, Apple, YouTube og Spotify i senere uker.

Tirsdag kom Dorsey på banen med et knippe uttalelser - på Twitter – som forklarer tjenestens holdning. Det melder Variety.

– Vi kommer til å måle Jones mot samme standard som vi gjør for alle kontoer, og ikke gå til enkelthandlinger som får oss til å føle oss bra i øyeblikket, og som gir næring til nye konspirasjonsteorier, skrev Twitter-sjefen, som også påpekte at den sosiale mikrobloggtjenesten ikke ønsker «å reagere på ytre press».

Dorsey flytter ifølge The Guardian ansvaret over på journalistene: Han mener at det «tjener den offentlige samtalen best» at kritiske journalister kan ettergå kontoer som Jones' sine, som «ofte sensasjonaliserer og sprer ubekreftede rykter», slik at de kan avkreftes direkte og gjøre folk «i stand til å forme sine egne meninger».

Samtidig lover han å håndheve Twitters regler dersom Jones går over streken, og legger ut lenken til dem.

Ifølge avisen prøver nå et økende antall Twitter-brukere å presse tjenesten til å forby Alex Jones.

Foto: Brian Solis / CC BY 2.0 / Flickr.com

Powered by Labrador CMS