Prisvinnerne Alexander Gjermundshaug og Elin Svendsen og juryleder Stig Finslo. Foto: Eirik Bjørklund
Prisvinnerne Alexander Gjermundshaug og Elin Svendsen og juryleder Stig Finslo. Foto: Eirik Bjørklund

RB-journalister hedret

Romerikes Blads Elin Svendsen og Alexander Gjermundshaug har fått Amedias journalistpris for artikkelserien “Seksuelle overgrep mot barn”

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Romerikes Blad-journalistene har skrevet en artikkelserie om samtlige overgrepssaker i Romerike de siste ti årene. Det gjorde at de vant eget konserns pris for “Beste lokaljournalistikk” i 2013.

- Elin Svendsen og Alexander Gjermundshaug har tatt for seg et tema som er svært alvorlig og representerer et åpenbart og stort samfunnsproblem. Det handler om saker der de aller svakeste rammes, ofte av personer i sitt nærmeste miljø. De har gravd fram unikt og nytt materiale og løst de journalistiske og etiske utfordringene på en fremragende måte. Serien er formidlet slik at den har berørt og engasjert leserne. Svendsen og Gjermundshaug har ivaretatt pressens ideelle mål på en måte det står respekt av, sier juryleder Stig Finslo i Amedia  om prisvinnerne i en pressemelding.

Mediepriser

Prisen ble tildelt under Amedias lederkonferanse i Tromsø. Der mottok også Fredrikstad Blad prisen for “Årets lokale mediehus”

I jurybegrunnelsene heter det at “Fredriksstad Blad har over tid utmerket seg som endringsorientert og i måten de har løst bransjens utfordringer på gjennom digital nyskapning og aktiv bruk av sosiale medier og levende bilder i sin nyhetsformidling”.

Indre Akershus Blad fikk prisen “Årets Næravis” for å være “en av landets sterkeste og mest veldrevne fådagersaviser med superlokal journalistikk basert på tett kontakt med lesermarkedet. Avisen har hatt framgang i sitt opplag i 16 av de siste 18 årene.”

Powered by Labrador CMS